Kagithane'de Ramazan Siirler Ve Söylesilerle Geçiyor

Kagithane Belediyesinin düzenledigi Ramazan etkinlikleri siirler ve söylesilerle geçiyor. Bu haftaki etkinligin konuklari ilahiyatçi Fatih Çitlak ile sair Ibrahim Sadri oldu.

Kagithane'de Ramazan Siirler Ve Söylesilerle Geçiyor


Kagithane Meydani’nda Ramazan süresince her hafta cuma ve cumartesi yetiskinlere özel etkinlikler düzenleniyor. Etkinliklerin bu haftaki konuklari ilahiyatçi Fatih Çitlak ve sair Ibrahim Sadri’ydi. Cuma etkinliginin konugu olan Ibrahim Sadri en sevilen siirleri Kagithaneliler için seslendirdi. Sohbet havasinda geçen etkinlikte Ibrahim Sadri birçok memleket sairinin siirini ve kendi siirlerini okurken, soguk havaya ragmen vatandaslar etkinlige yogun ilgi gösterdi.

Kagithanelilerle bulusan ilahiyatçi Fatih Çitlak, Ramazani iyi degerlendirmek, Kur’an-i Kerim’in kiymetini bilmek ve iyi Müslüman olmak konularina degindigi bir söylesi gerçeklestirdi. Sohbetinde “Iman” konusunu da ele alan Fatih Çitlak, “Iman nedir? Allah’a askin adi imandir. Bir adamin imani var dediginde sunu demek istersin; bu adam her seyiyle Allah’ina âsiktir. Allah’in sevgisini her zaman her seyden önce getirir. Hâlbuki biz imani anadan babadan dededen duydugumuz gibi yapiyoruz. Bu sahayi da birileri dolduruyor. Bizim muhabbetimiz Allah’a asktir. Bu iman da adami böyle kullanilmadan eskimis gibi bir kenarda tutmaz. Baska dünyevi islerle ilgili fazlasiyla hasir nesir olurken Allah ile alakali seylerde seni ilgisiz yapmaz. Iman Allah’a asktir” diye konustu.



Etkinliklere katilan Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, Sadri ve Çitlak’i Kagithanelilerle bulusturmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek konuklara tesekkür etti. Meydanda haftanin diger günleri birbirinden eglenceli çocuk gösterileri oldugunu hatirlatan Baskan Öztekin, tüm Istanbullulari Ramazanin manevi iklimini yasamaya Kagithane’ye davet etti.
Kaynak: İHA