Yildiz Tilbe Açiklamasi 'Ben Kimseye Hakaret Etmedim, Insan Öldüren Köpekleri Alin Dedim''

Sanatçi Yildiz Tilbe, sokak köpeklerine iliskin paylasimi nedeniyle kendisine hakaret ettigini iddia ettigi ünlülerin sorusturmasina iliskin ifade vermek üzere adliyeye geldi. Açiklama yapan Tilbe, "Ben kimseye hakaret etmedim, insan öldüren köpekleri alin dedim’’ dedi.

Yildiz Tilbe Açiklamasi 'Ben Kimseye Hakaret Etmedim, Insan Öldüren Köpekleri Alin Dedim''


Sanatçi Yildiz Tilbe, 12 Mart’ta sosyal medya hesabindan sokak köpekleri ilgili paylasimlarda bulunmus, paylasimlarinda ‘saldiran köpek gruplarina bulunduklari bölgenin halki zehirli et versin, hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya’ ifadelerini kullanmisti. Paylasim sonrasi bazi hayvan severler ile hayvan haklarini koruyan kurumlar, Yildiz Tilbe hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunurken, Tilbe de kendisine hakaret edildigini iddia ederek aralarinda ünlülerin de bulundugu 26 kisi 11 kurum hakkinda sikayette bulunmustu.

"Insan öldüren köpekleri alin dedim"

Konuya iliskin Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’nda açiklama yapan Yildiz Tilbe, ‘’Köpekleri ortadan kaldirin dedigim için çok hakaret ettiler, sadece insan parçalayan köpekleri kaldirin dedigim için. Bu kadar hakareti hak etmedigimi düsünüyorum, bana bütün hakaret edenleri burada sevgili avukatim Handan Bakbak hanimefendiyle birlikte dava açmaya geldim, daha dogrusu dava açildi, ifade verecegim simdi. Köpekler insanlari yiyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün, Osmanli’nin, ölülerin, dirilerin, sehitlerin teslim ettigi topraklarda onlarin çocuklarini yiyor. Analarini, yaslilarini yiyor, köpekler yiyor. Daha ne olmali? Ben bilmiyorum daha ne olmali. Ben kimseye hakaret etmedim. Insan öldüren köpekleri alin dedim, bu suç ise buyurun, gidiyorum. Alsinlar beni içeri’’ dedi.

Tilbe’nin avukati Handan Bakbak ise, "Dogru önlemler alinsa, onlarla ilgili beslenme, barinma kosullari iyilestirilse hiç bunlar yasanmayacak, böyle tepkiler de verilmeyecek’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA