Yerli Ayçiçegi Tohumu Trakya'da Yeserecek

Trakya Tarimsal Arastirma Enstitüsü tarafindan gelistirilen yerli ayçiçegi tohumu Kirklareli’nde yetisecek.

Yerli Ayçiçegi Tohumu Trakya'da Yeserecek
Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen ‘Yerli Hibrit Tohumlarin Yayginlastirilmasi’ projesi dogrultusunda Kirklareli, Tekirdag ve Edirne Tarim ve Orman Müdürlüklerinin katilimiyla Tekirdag Ticaret ve Sanayi Odasi’nda degerlendirme toplantisi düzenlendi.

Düzenlenen toplantida TAGEM tarafindan gelistirilmis olan yerli ayçiçek tohumlarinin tanitimi, 2022 yili içerisinde Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan yerli ayçiçek tohum ekilis alanlarinin arttirilmasi amaciyla yürütülen projeler ile 2023 yili ve ilerleyen yillarda yapilacak çalismalar degerlendirildi.

Proje dogrultusunda Trakya Tarimsal Arastirma Enstitü Müdürlügü tarafindan gelistirilmis olan ve bölgeye adapte olan 11 TR 077 çesidi ayçiçek tohumu, damla sulama sistemi ile yetistirilecek. Kirklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bin dekar alanda ekimi yapilacak tohum ile ülke genelinde yerli hibrit ayçiçegi çesidi kullanimi tesvik edilecek.

Proje hakkinda degerlendirmelerin yapildigi toplantiya; Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin, Trakya Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, Il Kirklareli Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Aksoy, Tekirdag Il Müdürü Oktay Öcal, Edirne Il Müdürü Atilla Bayzit, Tarim ve Orman Bakanligi temsilcileri ile Sube Müdürleri katildi.

Kaynak: İHA