Pentagon Açiklamasi 'Rus Savas Gemisi Moskova, 2 Ukrayna Füzesinin Isabet Etmesi Sonucu Batti'

ABD Savunma Bakanligindan bir yetkili, Rusya’nin Moskova adli savas gemisinin, Ukrayna’nin firlattigi 2 adet Neptün füzesinin isabet etmesi sonucu battigini söyledi.

Pentagon Açiklamasi 'Rus Savas Gemisi Moskova, 2 Ukrayna Füzesinin Isabet Etmesi Sonucu Batti'


ABD Savunma Bakanligindan üst düzey bir yetkili, Rusya’nin Karadeniz’de batan savas gemisi Moskova’nin batmadan önce Ukrayna tarafindan vuruldugunu açikladi.

Ismi gizli tutulan Pentagon yetkilisi, Ukrayna’nin 2 Neptün füzesinin Moskova’ya isabet etmesi sonucu geminin battigini belirterek, bunu Rusya için "büyük bir darbe" olarak nitelendirdi. Rus askeri donanmasinin en önemli savas gemilerinden biri olan Moskova’nin dün batmasinin ardindan Rusya, herhangi bir saldiri bildirmezken gemide meydana gelen bir yangin sonrasinda geminin battigini açiklamisti. Ukrayna ise füzelerinin Rus savas gemisine isabet ettigini belirtmisti. Rusya, tüm mürettebatin daha sonra Karadeniz’deki Rus gemilerine tahliye edildigini bildirmisti. Rusya Savunma Bakanligindan yapilan açiklamada, "Moskova kruvazörünün varis limanina çekilmesi sirasinda mühimmatin patlamasi sonucu ortaya çikan bir yangin nedeniyle gemi dengesini kaybetti. Firtinali deniz kosullarinda batti" denilmisti.

Pentagon Sözcüsü John Kirby Moskova’nin batmasi hakkinda yaptigi açiklamada, "Ukrayna’nin bunu bir Neptün füzesi veya belki daha fazlasiyla vurmus olmasi kesinlikle makul ve olasi" ifadelerini kullanmisti.

Rus savas gemisi Moskova’nin, 12 bin 490 ton agirliginda oldugu ve Ikinci Dünya Savasi’ndan bu yana operasyonla batirilan en büyük Rus savas gemisi oldugu biliniyor.
Kaynak: İHA