Istanbul'da Kaçak Göçmenlerin Saklandigi 'Sok Evleri'Ne Operasyon Açiklamasi 425 Göçmen Kurtarildi

Istanbul’un 6 ilçesinde uluslararasi insan kaçakçiligiyla mücadele çerçevesinde “sok evleri”ne düzenlenen operasyonlarda, çocuk ve kadinlarin da aralarinda oldugu 425 düzensiz göçmen kurtarildi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul’da göçmen kaçakçiligi ve insan ticaretiyle mücadeleye yönelik çalismalarina araliksiz devam ediyor. Yurda yasadisi yollarla gelen ve buradan da Avrupa ülkelerine geçis için firsat kollayan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde Zeytinburnu, Esenyurt, Sultangazi, Fatih, Arnavutköy ve Küçükçekmece ilçelerindeki 52 farkli ‘sok evi’ tespit edildi. Göçmenler için “Avrupa ülkelerinden önceki son durak” kabul edilen ve insan kaçakçilari tarafindan batili ülkelere gönderilmeden önce toplanilan söz konusu evlere özel harekat ve helikopter destekli baskinlar düzenlendi.

Operasyonlarda 230’u Afganistan, 195’i Pakistan olmak üzere toplam 425 düzensiz göçmen yakalandi.

Insan kaçakçilarina 1 milyon liranin üzerinde para cezasi

Düzensiz göçmenlere yer temin eden 8 süpheli ise gözaltina alindi. Insan kaçakçilarina 1 milyon 320 bin 462 lira idari para cezasi verildi.

Düzensiz göçmenler saglik kontrolünden geçirildikten sonra Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü. Türkiye’ye kaçak giris yapan göçmenlerin, polisteki islemlerin ardindan ülkelerine gönderilmek üzere Istanbul Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA