Fransa'da Yasayan Hayirsever, Tekirdag'daki Vatandaslarin Faturasini Ödedi

Yurt disinda yasayan bir hayirsever isadami Tekirdag’in Ergene ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaslarin faturalarini ödedi.

Fransa'da Yasayan Hayirsever, Tekirdag'daki Vatandaslarin Faturasini Ödedi


Fransa’da yasayan is adami Sadik Yegin bir yakinina ait Saglik Mahallesi’ndeki fatura ödeme noktasinda faturalarini ödemekte güçlük çeken vatandaslara yardimda bulundu. Bazi vatandaslarin faturalarinin tamamini ödeyen Yegin, bazilarinin faturalarina ise 100 lira destekte bulunarak yardim etti. Kendisi Fransa’da olan Yegin’in yerine yegeni Eldin Yegin vatandaslara paralarini dagitti.

Ödeme noktasinin önünde kuyruk olusturan vatandaslar, sirasiyla içeriye alinarak imza karsiliginda aldiklari paralar ile faturalarini ödedi.

Konu ile ilgili olarak degerlendirmede bulunan Eldin Yegin, amcasi is adami Sadik Yegin’in her yil geleneksel olarak bir takim hayir isleri yaptigini söyledi.



Kendisinin de bu hayir programinda görevli oldugunu belirten Eldin Yegin, ’’Amcam Sadik Yegin, Fransa’da yasiyor. Bu tür hayir islerini geleneksel olarak her yil yapiyor. Kendisinden Allah razi olsun. Bizler de onun hayrina vesile olduk. Öncelikle hiç ödeyemeyenlerin faturalarinin tamamini ödedik. Kalanlarina da bir miktar yardimci olduk. Büyük bir kismina 100’er lira yardimda bulundugumuz vatandaslar, burada elektrik, su ve dogalgaz faturalarini ödedi.

Bu davranisin herkese örnek olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA