Doç. Dr. Adem Palabiyik Açiklamasi 'Aksener De HDP'ye Göz Kirpiyor'

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabiyik, Meral Aksener’in iktidara geldiklerinde okullara dagitacaklari kitap ile yaptigi açiklamalarin tam bir siyasal fiyasko oldugunu belirterek, “Meral Aksener, Medeni Bilgiler kitabini önererek HDP’ye göz kirpti, Diyarbakir annelerini yok saydi” dedi.

Doç. Dr. Adem Palabiyik Açiklamasi 'Aksener De HDP'ye Göz Kirpiyor'
Doç. Dr. Adem Palabiyik, gündeme iliskin IHA’ya yaptigi açiklamada, Meral Aksener’in “iktidara gelirsek okutacagiz” dedigi Medeni Bilgiler kitabinin özellikle Islam dini ve peygamberimize hakarete varacak ifadeler içerigini ifade etti.

Palabiyik, “Meral Aksener, hangi ülkede yasadigini bir daha sorgulamalidir. Çünkü Islam dinine vakif olan ülkemizin, Islam dinine hakaret eden bir kitabi özellikle bir siyasal lider tarafindan önerilmesini kabul etmesi mümkün degildir. Islam, mükemmel bir dindir ve dinimizin peygamberi Hazreti Muhammed de örnek bir karakterdir. Hem peygamberimize hem de dinimize hakaret ederek, küçük düsürücü bir vizyona sahip olan Medeni Bilgiler kitabinin, bir an önce gündemden kaldirilmasi gerekmektedir. Sirf, Erdogan düsmanligi sebebiyle bu tür kaynaklara basvurulmasi ve Islam dininin hiçe sayilmasi, artik muhalefet parti liderlerinden beklenen bir durumdur. Erdogan düsmanligi adeta Meral Aksener’in gözlerini kör etmistir. Siyasal hirs ugruna Islam dinine ve peygamberine hakaret etmeyi göze alan Aksener’in, asil niyeti daha net anlasilmistir" diye konustu.

HDP’nin özellikle bölgede Islam’in caydirici gücünden rahatsiz oldugunu sözlerine ekleyen Palabiyik, “HDP, özellikle bölge illerinde Islam ile mücadele etmeyi görev olarak benimsemistir. HDP’nin Islam karsiti tavri anlasiliyor ki Meral Aksener’e ilham olmustur. HDP, Islam’in tahrifi için elinden geleni yapmakta ve kendisine alan açmaya çalismaktadir. Bir taraftan Islam’in naslarinin önemini ortadan kaldirmaya çalismakta öte taraftan da aile üzerindeki dinin etkisini azaltarak, kadinlarin geleneksel baglarindan kopmasina sebep olmaktadir. Özellikle Kürt kadinlarini dini hayattan kopararak, onlara seküler bir hayat sunma amaci gütmektedir. Özellikle Diyarbakir anneleri de bu konuyu sik sik gündeme getirmistir. Çünkü HDP, özellikle gençleri Islam dininden uzaklastirarak PKK’ya katilmalarina sebep olmustur. PKK’nin, Islam dininin güçlü oldugu bir alanda basarili olma ihtimali sifirdir. Medeni Bilgiler kitabinin özellikle gençlere okutulmasi Islam dininin etkisini zayiflatacak ve gençlerin HDP tarafindan zehirlenerek PKK’ya yönelmesine sebep olacaktir. Ittifak ugruna Islam dinini dahi gözden çikaran Aksener, bu tavir ile HDP’ye göz kirpmis fakat Diyarbakir annelerini yok saymistir” dedi.

Kaynak: İHA