Cevdet Akay Açiklamasi ' Sorunlari Çözüme Kavusturmak Için Çabaliyoruz'

Tüm Bürokratlar ve Is Insanlari Konfederasyonu (TÜMBIKON) ile Karabük Dernekler Federasyonu Genel Baskani Cevdet Akay, düzenledikleri panel ve çalistaylarla hedeflerinin sorunlari çözüme kavusturmak adina yol gösterici olmasini arzuladiklarini söyledi.

Cevdet Akay Açiklamasi ' Sorunlari Çözüme Kavusturmak Için Çabaliyoruz'
Akay, 2022 yili içerisinde birçok konu ve projeyle ilgili planladiklari çalismalarinin ilkini 14-16 Ocak’ta Karabük’ün Yenice ilçesinde Turizm çalistayi olarak yaptiklarini söyledi.



Akay, “ 2022 yilinin ilk ayinda ‘Türkiye ve Karabük’te Turizm Çesitleri, Sorunlari ve Çözüm Öneriler Çalistay’ini düzenleyerek, konuyla ilgili uzman ve akademisyenlerle Türkiye’nin en büyük blok ormanlarini içinde barindan Yenice’de bir araya getirdik. Burada 2 gün boyunca ortaya konan görüs ve önerileri de ayrica bir kitap olarak bastiracagiz. Bizim burada asil amacimiz hedefe ulasmada en basta karar vericiler olmak üzere hepimize yol gösterici bilgiler ve öngörüler kazandirmaktir. Bunun yaninda Turizm çalistayinin ardindan 15 Mart’ta bizim ev sahipligimizde, Cam Tavani Delen Kadinlar Platformu isbirligiyle her biri kendi dalinda uzman 15 kadina, bir ömür vererek yaptiklari basarili çalismalar için, ‘Emege Saygi Durusu’ ödül törenini gerçeklestirdik. Medeniyetin var olabilmesi için kiz çocuklarinin egitimi ve onlarin yasam basarilari hayati bir önem tasimaktadir. Kadinlarin sosyal ve ekonomik yasamdaki öncü rolünü takdir etme konusunda üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz. Birbirinden farkli uzmanlik alanlarinda bir ömür vermis ve hepsi çok kiymetli gururumuz 15 kadinimiza ödüllerini seçkin davetliler ile birlikte, takdim ederken ne kadar duygulandigimi tarif etmem mümkün degil” dedi.

Son olarak Nisan ayinin basinda, Uluslararasi göç çalistayinda sorunlari ve çözüm önerilerini ele aldiklarini kaydeden Cevdet Akay, “TÜMBIKON ve Bahçesehir Üniversitesi isbirligi ile düzenlenen Uluslararasi Göç ve Strateji Çalistayinda, yurt içinden ve disindan gelen akademisyenler ve uzmanlar kendi alanlarinda son derecede yararli bilgileri ve perspektifleri bizimle paylasti. Bahçesehir Üniversitesinin Besiktas Kampüsünde gerçeklestirilen “Uluslararasi Çalistay: Türkiye’nin Güncel Jeopolitik ve Toplumsal Meseleleri ve Çözüm Önerileri” baslikli çalistay, Ingiltere’den, Fransa’dan ve Türkiye’nin çesitli illerindeki üniversitelerden, göç ve strateji konularinda çalisan sivil toplum kuruluslari uzmanlarindan olusan seçkin bir katilimla gerçeklesti. Çalistayda, ilgili ve yogun bir dinleyici kitlesi önünde, güncel gelismeler isiginda ülkemizin küresel ortamda göç ve diger jeopolitik, sosyal sorunlarini ele alan bildiriler sunuldu. Türkiye’nin hem Suriyeli hem de diger ülkelerden gelen göçmen ve siginmacilar nedeniyle çesitli sorunlar yasadigini biliyoruz. Ülkenin çesitli alanlardaki sorunlarini bilim insanlariyla ve üniversitelerle isbirligi içinde ele alip, ortaya çikacak görüsleri ve çözüm önerilerini TÜMBIKON olarak ilgili makamlara ulastirmayi hedefliyoruz. Bildirilerin kitabini TÜMBIKON olarak bastiracagiz. Çalistayimizin son derecede basarili ve verimli bir sekilde sonuçlanmasindan son derecede memnuniyet duyuyorum. ” diye konustu.

Kaynak: İHA