Baskan Seçer Açiklamasi '3. Çevre Yolu Düzenleme Çalismalari Bugün Itibariyle Basladi'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel’in ulasimini ve trafigini rahatlatacak olan 3. Çevre Yolu düzenleme çalismalarina basladiklarini duyurarak, “6 bin 75 metrelik bu güzergahta çalismalarimizi an itibariyle baslattik” dedi.

Baskan Seçer Açiklamasi '3. Çevre Yolu Düzenleme Çalismalari Bugün Itibariyle Basladi'
İçel Büyüksehir Belediye Meclisinin 2022 Yili Nisan Ayi 2. Birlesim Toplantisi, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer baskanliginda gerçeklestirildi.

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde konusan Baskan Seçer, 14-20 Nisan Sehitler Haftasi’nda da sehit ve gazileri minnetle andiklarini belirterek, “Bagimsizlik ruhuyla birlesen vatan sevgisi en asil, en yüce sevgilerden birisidir. Gerektiginde bu degerler için savasmak, bu sevginin bir karsiligidir. Mesrebi, mezhebi ne olursa olsun bizler ayni degerler ugruna meydanlarda destanlar yazmis bir milletin evlatlariyiz. ‘Korkma’ ifadesi ile baslayan milli marsimizin her bir dizesindeki degerlerimize sahip çikan ve canlarini vererek milletimizin kaderini degistiren tüm sehitlerimize minnettariz. Sehit ve gazilerimize olan borcumuzu ancak ve ancak tam bagimsiz, daha güçlü bir ülke birakmak için var gücümüzle çalismakla ödeyebiliriz. Bizler bu sorumlulukla İçel’de her sart ve kosulda daima çalisiyoruz. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum” diye konustu.



“İçel’de yasayan tüm vatandaslarimizin huzurlu ve mutlu olmasi temel hedefimiz”

Hristiyan aleminin 17 Nisan Paskalya Bayrami’ni da kutlayan Seçer, “Farkliliklari zenginlik olarak kabul eden bir kültürden geliyoruz. Güzel kentimiz İçel bu kültürü yasayan ve yasatan örnek kentlerin basinda geliyor. Baris içinde birlikte yasamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İçel’de yasayan tüm vatandaslarimizin daima huzurlu ve mutlu olmasi temel hedefimizdir. Dini bayramlarin amaci da gönüller arasinda kurulan köprülerle insanlari birbirlerine yaklastirmak ve insanligin mutluluguna vesile olmaktir. Hristiyanligin önemli günlerinden olan Paskalya Bayrami’ni kutluyor basta İçel’de yasayan Hristiyan vatandaslarimiz olmak üzere tüm Hristiyan alemine saygilarimi sunuyorum” seklinde konustu.



“Tertemiz plajlarimiza tüm vatandaslarimizi davet ediyorum”

15-22 Nisan Turizm Haftasi çerçevesinde İçel’in dogal güzelliklerini görmek için herkesi İçel’e davet eden Seçer, "Sahip oldugu dogal ve tarihi zenginlikler bakimindan dünyanin sayili merkezlerinden biri olan kentimiz; dogal kumsallari, farkli uygarliklardan izler tasiyan eserleri ve görülmeye deger ören yerleri, yaylalariyla önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Anlatmakla bitiremeyecegimiz güzellikleri görmek ve bir gastronomi sehri İçel’e ait lezzetleri tanitmak için herkesin İçel’i görmesi, yasamasi gerekir. Herkesi İçel’e davet ediyoruz. Çok yakinda baslayacak deniz turizmi dolayisiyla da Denizkizi sirketimizin islettigi tertemiz plajlarimiza tüm vatandaslarimizi davet ediyorum. Turizm camiamizin haftasini kutluyorum” ifadelerini kullandi.

3. Çevre Yolunda düzenleme çalismalarinin basladigini duyuran Seçer, "3. Çevre Yolu, Rifat Uslu Caddesi, Ali Kaya Mutlu Caddesi bu güzergahta Akbelen Bulvari ile 34. Cadde arasinda yol düzenleme çalismalari bugün itibariyle baslamistir. Yani 3. Çevre Yolu’nda, 6 bin 75 metrelik bu güzergahta çalismalarimizi an itibariyle baslattik. Su anda orada hummali bir çalisma baslamis durumda. 4. Çevre Yolu’nda yapilan çalismalarin bir benzerini 3. Çevre Yolu’nda yapmayi planliyoruz. 3 serit araç, 1 serit bisiklet yolu ve yaya yolu olarak düzenleyecegiz. Gidis-gelis olarak düsünürseniz her bir kismi bu sekilde düzenleyecegiz. Bu yilin sonuna kadar da bu çalismalarimiz sona ermis olacak” dedi.

Çalismalar çerçevesinde vatandaslarin magduriyet yasamamasi için güzergahlarda degisiklikler yaptiklarini ifade eden Seçer, “13. Cadde bati gelis istikametinden gelen araçlar saga 36. Cadde istikametine dönüp Okan Merzeci Bulvari’na katilacaklar. 13. Cadde dogu istikametinden gelen araçlar güneye inip mezarlik alt kavsagindan saga dönerek, Hüseyin Okan Merzeci Bulvari’na katilacaklar. Okan Merzeci Bulvari’ndan 201. Cadde’ye giren araçlar 210. Cadde’ye dönecek, oradan da 203. Cadde’ye katilarak 13. Cadde’ye girebilecekler. Ayrica 13. Cadde dogu-bati yönünde tek serit olarak gidis-gelis yapilabilecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA