Bankacilik Kanunu'na Iliskin Düzenleme Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Kabul Edildi

Bankacilik Kanunu’na iliskin düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.



Bankacilik Kanunu ile Bazi Kanunlarda ve 655 sayili Kanun Hükmünde kararnamede Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Teklif ile, kredi kuruluslari nezdindeki resmi kuruluslar, kredi kuruluslari ve finansal kuruluslara ait olanlar haricindeki tüm mevduat ve katilim fonlara, Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu tarafindan sigorta edilecek. Sigortaya tabi olacak mevduat ve katilim fonlarinin kapsami ve tutari, Hazine ve Maliye Bakanligi, Merkez Bankasi ve Kurulun olumlu görüsü alinmak suretiyle Fon Kurulu tarafindan belirlenir.

Tasarrufu Mevduati Sigorta Fonu kendisine tahsis edilen kaynaklar devlet aleyhine açilmis davalarin takibine iliskin Cumhurbaskanliginca verilen görev ve yetkiler gerektirdigi ölçüde serbestçe kullanacak.

Gerçek ve tüzel kisilerin sahip oldugu varliklarin, ticari ve iktisadi bütünlük kapsaminda satislarindan elde edilen bedelden; satis masraflari düsüldükten sonra satis tarihine kadar tahakkuk etmis olmak sartiyla borçlari ödendikten sonra, kisilerin diger kamu kurum ve kuruluslari ile üst kurullara olan borçlarina garameten taksim edilerek ödenir.

Fon eliyle yürütülen bankalarda tüm kanuni yükümlülüklerin ifasindan sonra tasfiye bakiyesi kalmasi halinde bu tutarin hissedarlara dagitiminda, iflasina karar verilen bankalarin hakim ortaklari ve yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri, denetim kurulu üyeleri, genel müdür, genel müdür yardimcilari ile yönetim ve denetimine sahip oldugu istirakleri, hakim ortagi olan tüzel kisiler, bunlarin gerçek ve tüzel kisi hakim ortaklarinin hakim ortagi oldugu sirketler, bu gerçek kisilerin kan ve kayin hisimlari ile bu kisilerin hisselerini ciro, devir veya temlik suretiyle edinen üçüncü kisiler ile ortakligin sermayesinin dogrudan veya dolayli olarak yüzde onunun altinda kalan paylara sahip olsa dahi yönetim kurullarina üye belirleme ve kontrol imtiyazi veren paylara sahip olanlar, bu bankanin iflasina neden olanlar, Milli güvenlige tehdit olusturdugu tespit edilen yapi, olusum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeligi veya iltisaki ya da bunlarla irtibati nedeniyle cezalandirilmasina karar verilenler ve bu nedenle hakkinda müsadere karari verilmis olanlar bu dagitimindan pay alamaz. Bunlara düsen pay Hazineye ödenir.

Kur korumali TL mevduat hesabina geçen sirketlerin, vergi avantajinin süresi uzatiliyor. Buna göre mevduati en az üç ay vade ile degerlendiren sirketlere, dönem sonu degerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kâr payi ile diger kazançlara kurumlar vergisi istisnasi uygulanacak.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan yapilan ve 2019 yerel seçimlerinden önce büyüksehir belediyelerine devredilen sehir içi rayli ulasim sistem ve metro projelerinin borçlarindan ödenemeyen tutarlar için, belediyelerden kesinti yapilacak. Buna göre belediyelerin aylik vergi tahsilat toplami üzerinden ayrilacak paylardan yüzde 5’i asmayacak sekilde kesinti yapilacak.

Türkiye Varlik Fonu’nun hak sahibi oldugu sirketler ve bunlarin yararlanacaklari muafiyetlere iliskin düzenlemeler yer aliyor. Türkiye Varlik Fonu’nun kuracagi sirketlerinin ve fonlarin bedelini ödeyerek satin aldiklari sirketlerin deger kaybina ugramamasi gerekçesiyle, kamu sirketlerine uygulanan mevzuat kisitlamalari, fon sirketleri için uygulanmamasi öngörülüyor.
Kaynak: İHA