Aydin'in Örnek Muhtari Magdur Ailenin Elektrik Sorununu Çözdü

Aydin’in Efeler ilçesine bagli Yeniköy Mahallesi’nde bulunan evine elektrik çekilemedigi için büyük magduriyet yasayan insaat isçisi Abdullah Tuna, Mimar Sinan Mahallesi Muhtari Gurbet Çamoglu’nun girisimleri

Aydin'in Örnek Muhtari Magdur Ailenin Elektrik Sorununu Çözdü
sonucunda elektrige kavustu. Muhtar Çamoglu’na tesekkür eden Tuna, evin elektrige kavusmasiyla erken bayram sevinci yasadiklarini söyledi.



Efeler ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde yasayan, evli ve 10 çocuk babasi olan insaat isçisi Abdullah Tuna’nin (61), yikilma tehlikesi bulunan mevcut ikamet ettigi evin yerine hayirseverlerin destegiyle yaptirdigi yeni bina sonunda elektrige kavustu. Elektrik çekilememesi nedeniyle 3 yildir yerlesemedikleri yeni binaya, yikilma tehlikesine ragmen oturmaya devam ettikleri evden ailece tasinmaya hazirlanan Tuna, erken bayram sevinci yasadiklarini belirtti.

Sorunun çözüme kavusmasinda büyük emek sarf eden Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Çamoglu’na ve ADM Elektrik yetkililerine tesekkür eden Tuna, “12 yildir yapilasmanin oldugu bu bölgeye elektrik çekilemiyordu. Yeni yapilan binamiz için de biz üç yildir çalmadik kapi birakmamistik, sonunda elektrige kavustuk” dedi.



“Muhtarimiz sagolsun Hizir gibi yetisti”

Konuyla ilgili yaptigi açiklamada, sorunun çözülmesi için aradigi destegin Mimar Sinan Mahallesi Muhtari Gurbet Çamoglu’ndan geldigini söyleyen Tuna, “Sorunun çözüme kavusturulmasi için çalmadigimiz kapimiz kalmadi. Kime basvurduysak elimiz bos döndük. Artik evimize elektrigin çekilecegi konusunda da ümidimiz kalmamisti. Mimar Sinan Muhtarimiz Gurbet Çamoglu sagolsun Hizir gibi yetisti. Kendisi sorunumuzu ögrenir ögrenmez hemen devreye girdi ve çözüm saglanmasi için ADM ile bizzat iletisime geçti. Yillardir çözülemeyen sorun, muhtarimizin girisimiyle çok sükür artik çözüldü ve evimize elektrik çekildi. Yikilma tehlikesi bulunan evde 18 kisi ikamet ediyorduk. Elektrigin çekilmesiyle birlikte derhal yeni eve tasiniyoruz. Süreçte bizlerden destegini esirgemeyen Muhtarimiz Gurbet Çamoglu’na ve ADM yetkililerine çok tesekkür ediyoruz” dedi.



“Ailemiz evlerinde güle güle otursunlar”

Sosyal yardimlasma konularinda Aydin’da dünden bugüne sagduyulu yaklasimlariyla bilinen Muhtar Çamoglu, eksik evraklarin tamamlanmasina iliskin aileye yardimci olmasinin ardindan ADM’ye basvuruda bulunduklarini söyledigi açiklamasinda, “Resmi yazismalarin ardindan ADM soruna hassasiyetle egildi. 1 ay önce basvuruda bulunduk ve geçtigimiz gün itibariyle elektrik çekilme islemi tamamlandi. Ben memuriyet görevindeyken de bir takim sosyal destek amaçli projelerde de daima yer almaya özen göstermisimdir. Kendimi, Mimar Sinan Mahallesi Muhtari olmamin yani sira Aydin’in muhtari olarak da adlandiriyorum. Desteklenmesi gereken insanlarimiz için ben mahalle ayrimi da yapmiyorum. Elbette her mahallenin muhtari birbirinden kiymetlidir ancak ben gerçekten ihtiyaç sahibi olan birine Fizan’da da olsa yetismek isterim. Keza biz sosyal yardimlasma anlaminda geçmiste Erzurum’a da Siirt’e de dokunduk. Mimar Sinan Mahallesi’nin büyüklügü ve sevgisini Aydin’a yaymaya çalisiyoruz. Ben bunda sadece bir vesileyim. Ailemizin evine elektrik çekilmesi konusunda da bizlerden desteklerini esirgemeyen ADM yetkililerine çok tesekkür ediyoruz. Ailemiz evlerinde güle güle otursunlar” diye konustu.

Kaynak: İHA