Tunceli Valiliginden Karakolda Siddet Olayina Yalanlama

Tunceli’de bir kafede çikan tartismanin ardindan götürüldügü karakolda iskence gördügünü iddia eden gencin bu iddiasi valilik tarafindan yalanlandi. Valilik kavga olayini dogrularken konuya iliskin adli ve idari sorusturma baslatildigini bildirdi.

Tunceli Valiliginden Karakolda Siddet Olayina Yalanlama
Edinilen bilgiye göre Tunceli merkez Atatürk Mahallesi’nde bulunan bir kafede iki grup arasinda kafe çikisinda kavga yasandi. Kavganin ardindan yolda yürürken yaninda duran polis ekibi tarafindan olayla ilgisi olmamasina ragmen 2 arkadasiyla birlikte gözaltina alindigini iddia eden Erkan Gül isimli vatandas götürüldügü karakolda iskence gördügünü savundu. Konuya iliskin açiklama yapan Erkan Gül, “Önceki gece saat 11 civarinda Atatürk Mahallesi’nde arkadaslarimla yürürken polis araçlari yanimizda durdu. Zorla beni araca bindirip karakola götürdüler. Sen silah sikmissin dediler. Karakolda 15-20 özel harekat polisi bana saldirdi. Beni yere yatirip silah dipçikleriyle vurdular. Sonra baska bir odada dövmeye devam ettiler. Kafede yasanan kavgayla kesinlikle ilgimiz yok. kavgada havaya ates edildigi için biz silah sesini duyunca hizlica yürüdügümüz için gözaltina alindik. Olayla kesinlikle bir alakamiz yok” dedi.

Gül, kendisine siddet uygulayan polisler hakkinda darp raporu alarak Tunceli Cumhuriyet Bassavciligina da suç duyurusunda bulundugunu söyledi.



Valilik olayi yalanladi

Tunceli Valiligi karakolda iskence iddialarini yalanladi. Konuyla ilgili adli ve idari sorusturma baslatildiginin belirtildigi açiklamada sunlar kaydedildi:

"Bazi sosyal medya hesaplari ve bir kisim basin ve yayin organlarinda “Karakolda Iskence” basligi altinda çikan asilsiz haberler sebebiyle asagidaki açiklamanin yapilmasina gerek duyulmustur. 11 Nisan 2022’de saat 23.30 sularinda mesai sonrasi sivil olarak ilimiz merkezindeki bir kafeteryaya giden 3 emniyet görevlisi ile sayica kalabalik bir grup arasinda kafeterya çikisinda sözlü tartisma yasanmis, akabinde sözlü tartisma arbedeye dönüsmüstür. Yasanan olayda iki kamu görevlisi çesitli yerlerinden yaralanirken bir kamu görevlisinin de eli kirilmistir. Kamu görevlileri olayla ilgili sikayetçi olmak üzere gittikleri Tunceli Asayis Sube Müdürlügünden ifadeleri alindiktan sonra, doktor raporu almak amaciyla hastaneye gitmek üzere çiktiklari esnada, binanin önünde olayin diger tarafi grupla karsilasmis ve iki grup arasinda tekrar bir arbede yasanmistir. Yasanan olay orada bulunan görevlilerin müdahalesi ile sonlandirilmistir. Yasanan her iki olaydan dolayi taraflar birbirinden sikayetçi olmustur. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Bassavciliginca adli ve Valiligimizce idari sorusturma baslatilmistir. Söz konusu olayla ilgili olarak çesitli sosyal medya platformlari ile bir kisim basin ve yayim organlari üzerinden olusturulmak istenen algiya itibar edilmemesi hususu önemle rica olunur.”
Kaynak: İHA