Tekstil Isçisi 11 Yilda 50 Ton Plastik Topladi, 243 Engelliyi Tekerlekli Sandalye Sahibi Yapti

Karabük’te bir tekstil fabrikasinda çalisan evli ve iki çocuk babasi Murat Yildiz (44), 11 yilda topladigi 50 ton plastikle 243 engellinin tekerlekli sandalye sahibi olmasini sagladi.

Tekstil Isçisi 11 Yilda 50 Ton Plastik Topladi, 243 Engelliyi Tekerlekli Sandalye Sahibi Yapti
Karabük’te yasayan 44 yasindaki Murat Yildiz isimli vatandas 2001 yilinda Tekirdag’da çalistigi fabrikada düserek yaralandi. Yaklasik 5 ay süren tedavinin ardindan ayaga kalkan Yildiz, konusmakta da güçlük yasamaya basladi.

Kaza sonrasi memleketine dönerek girdigi isyerinin baslattigi mavi kapak kampanyasina öncülük eden Yildiz, arkadaslarinin da destegiyle 11 yilda topladigi 50 ton plastik karsiliginda aldigi 13’ü akülü olmak üzere 243 adet tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engellilere bagisladi.

Evli ve 2 çocuk babasi Yildiz, son aldigi sandalyeyi Fevzi Çakmak Mahallesi Yildiz Caddesinde yasayan Serebral Palsi (beyin felci) hastasi Asim Arslan’a teslim etti.

Engelli olmanin ne demek oldugunu iyi bildigini ifade eden Murat Yildiz, “Plastik kapak topluyorum. Akülü araba, manuel sandalye aliyorum. 11 senede 243 tekerlekli sandalye aldim. Her yere gönderiyorum. Istanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Antalya, Kars, Erzurum ve Çorum’a her tarafa kimin ihtiyaci varsa gönderdim, gönderiyorum. Sadece dua istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA