Kayseri'de Sahiplenilmesi Yasak Maymunu Evinde Besleyen Sahsa Ceza

Kayseri’de beslenmesi ve sahiplenilmesi yasak olan ’makak’ maymununu besleyen sahsa idari islem düzenlenirken, hayvana da el konuldu.

Kayseri'de Sahiplenilmesi Yasak Maymunu Evinde Besleyen Sahsa Ceza
Kayseri’de 112 acil çagri merkezini arayan bir kisi, Melikgazi ilçesine bagli Becen Mahallesi’nde evde maymun beslendigi ihbarinda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Kayseri Doga Koruma ve Milli Park ekipleri, eve operasyon düzenledi.

Evde yapilan incelemede, yurtdisindan kaçak yollarla ülkeye sokulan, beslenmesi ve sahiplenilmesi yasak olan makak maymunu ele geçirildi. El konulan hayvan, Büyüksehir Belediyesi Harikalar Diyarinda bulunan veteriner hekimlige gönderilirken, sahsa da idari islem düzenlendi.

Kayseri Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Ülkemizde birçok yaban hayvani için hobi amaçli besleme izni verilirken maymun türlerine; vahsi bir tür olmalari ve birçok hastalik virüsünü (Aids, kuduz, hepatit) bulastirma riski tasimalarindan dolayi, sahiplenme ve besleme izni verilmemektedir. Dogalari geregi agaçlik, açik alanda yasamalari ve hareketli olmalarindan dolayi apartman yasantisi maymunlar için uygun degildir. Bu nedenle vatandaslarimizin internet üzerinden satisi yasak olan yaban hayvanlarini satin almamalari ve durumu Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlüklerine ihbar etmeleri herhangi bir magduriyet yasanmamasi için önem arz etmektedir" denildi.
Kaynak: İHA