Firtinada Çilek Serasi, Birkaç Saniyede 400 Bin TL Zarara Ugradi

Sinop’ta iki gündür etkili olan firtina, çilek serasini vurdu. Naylon brandayi birkaç saniyede patlatan siddetli rüzgâr, üreticiyi 400 bin TL zarara ugratti. Çiftçi Ümit Çekirdek, yetkililerden yardim bekliyor.

Firtinada Çilek Serasi, Birkaç Saniyede 400 Bin TL Zarara Ugradi
Sinop Mertoglu köyünde serasinda topraksiz çilek üretimi yapan ve ihracat kapasitesine ulasan çiftçi Ümit Çekirdek, meydana gelen firtinada kurulma maliyeti 500 bin TL’ye ulasan seranin brandasini patlatti. Tam olarak 5 saniyede patlayan brandanin görüntüsü güvenlik kamerasina yansidi. Çiftçi Çekirdek, “Birden firtina olustu. Rüzgarimiz vardi ama hafifti, biz burada seranin çevre betonunu döküyorduk. Ustalari birakmaya gittim, giderken telefon geldi seraniz patladi diye. Döndügümde baktim ki, 10 dakikalik süreç, tabi o arada 1 dakikada mi nasil olduysa bilemiyoruz, serayi bu hale götürdü. Serada 1 dönüm alanda zarar gördük, topraksiz tarim yapiyoruz burada çilek üretimi yapiyoruz. Naylonu yeni degismisti daha 10 gün önce degismistik. Içerideki çiçeklenme dönemindeyiz fidelerimiz de zarar gördü, demir aksamina da bayagi zarar vermis. Zararimiz toplam genel olarak 400 bin TL’yi bulur diye düsünüyoruz” dedi.



“Destek alamazsak yapamayacagiz”

Çekirdek, “Yardim talebimiz var, zaten bunun altinda yapamayacagiz çünkü bütün imkanlarimizi kullandik buraya gelene kadar. Devlet büyüklerimizden el vermelerini isterim” seklinde konustu.

Yogun olarak yerel piyasada pazar ve pastanelere ürün verdigini belirten üretici, ihracat yapma boyutuna da yeni ulastigi günlerde yasadigi afet sonrasi büyük maddi zarara ugradigini dile getirerek, gerekli yerlerden yardim yapilmazsa yasadigi zararin altindan kalkamayacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA