AB'den Ukrayna'ya 500 Milyon Euro Ek Yardim Paketine Onay

Avrupa Birligi (AB) Ukrayna’ya yönelik 500 milyon euro ek yardim paketini kabul etti. AB Konseyi tarafindan kabul edilen ve ’’Avrupa Baris Destegi’’ çerçevesinde Ukrayna’ya yapilacak toplam yardim miktari 1,5 milyar euroya ulasti.

AB'den Ukrayna'ya 500 Milyon Euro Ek Yardim Paketine Onay


Avrupa Birligi (AB) ’’Avrupa Baris Destegi’’ çerçevesinde Ukrayna’ya yönelik 500 milyon euro ek yardim paketini kabul etti. AB’nin Ukrayna’ya yapacagi toplam yardim miktari 1,5 milyar euroya ulasti. AB Konseyi tarafindan yapilan açiklamada, ’’Bugün Konsey, Avrupa Baris Destegi (EPF) çerçevesinde AB’nin Ukrayna Silahli Kuvvetlerinin ülkenin toprak bütünlügünü ve egemenligini savunmasi, yeteneklerinin ve direncinin daha fazla desteklemesi ve sivil nüfusu saldirilara karsi korumasina izin verecek iki yardim tedbirini kabul etti’’ denildi. Açiklamada ayrica, ’’AB, Ukrayna için EPF çerçevesinde halihazirda seferber edilen kaynaklara 500 milyon euro ekleyerek, baslangiç bütçesini üç katina çikararak 1,5 milyar euroya çikaracak’’ ifadelerine yer verildi.



’’Önümüzdeki haftalar belirleyici olacak’’

Yeni destek paketi hakkinda açiklama yapan AB Dis Iliskiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Baskan Yardimcisi Josep Borrell, ’’Bu yeni ilave 500 milyon euro ile AB, AB üye devletlerinin Ukrayna Silahli Kuvvetlerine askeri teçhizat tedarikini desteklemek için toplam 1,5 milyar euro tahsis etti. Önümüzdeki haftalar belirleyici olacak. Rusya, Ukrayna’nin dogusunda bir saldiriya hazirlanirken, topraklarini ve nüfusunu savunmak ve daha fazla aci çekmesini önlemek için Ukrayna’ya askeri destegimizi sürdürmemiz ve artirmamiz çok önemli’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA