Kovid-19 Sebebiyle Prematüre Dogan Bebek Yasama Tutundu

Ordu’da gebeliginin 34. haftasinda Kovid-19’a yakalanan anne Mine Serdar’in 36. haftada prematüre olarak dünyaya getirdigi bebegi 20 günlük mücadelenin ardindan hayata tutundu.

Kovid-19 Sebebiyle Prematüre Dogan Bebek Yasama Tutundu
Gebeliginin 34. haftasinda Kovid-19’a yakalanan anne Mine Serdar, 36. haftada bebegini dünyaya getirdi. Prematüre olarak dünyaya gelen Nisan bebek asiri solunum sikintisi ve inlemeleri nedeniyle yogun bakimda takip edildi. Medical Park Ordu Hastanesi yeni dogan yogun bakim servisinde entübe olarak takip edilen Nisan bebek, 20 günün sonunda saglikla taburcu oldu.

Nisan bebegin takip ve tedavisini yapan Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Güngör Balta küçük hastasinin saglik durumu ile ilgili sunlari söyledi:

“Nisan bebegin annesi gebeliginin 34. haftasinda koronavirüse yakalandi ve bebegini 36 haftalik olarak farkli bir hastanede dünyaya getirdi. Dogar dogmaz solunum sikintisi ve inlemeleri baslayan bebek ileri tetkik ve tedavi açisindan hastanemize sevk edildi. Hastanin prematüresinin yaninda akcigerlerinde dogumsal pnomonisi oldugu tespit edildi. Asiri solunum sikintisi ile hasta yeni dogan yogun bakimda entübe edilerek 10 günlük zorlu bir süreç geçirdi. Bebek, güçlü antibiyotik ve ciddi hemsirelik bakimina ihtiyaç duydu. 10 günün sonunda bebegi mekanik vantilatörden çikarttik ve tedavisini 10 gün daha devam ettirdik. Toplam 20 günün sonunda bebegimizi sifa ile taburcu ettik.”

Nisan bebegin dedesi Resul Serdar, torunun saglikla taburcu edilmesi üzerine sevincini hastane önüne pembe kurdelelerle süsledigi bir koç getirerek gösterdi. Koç hastane önünde renkli görüntülere sahne oldu.
Kaynak: İHA