Kastamonu'da Nisan Kari Açiklamasi Yüksek Kesimler Beyaza Büründü

Kastamonu’da sabahin erken saatlerinden itibaren etkili olan kar yagisi kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Nisan ayinda gelen kar sebebiyle ekipler, yollarda tuzlama ve küreme çalismasi baslatirken, beyaza bürünen yollar havadan görüntülendi.

Kastamonu'da Nisan Kari Açiklamasi Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Kastamonu’da kar yagisi etkili oluyor. Hava sicakliklarinin aniden düsecegi tahmini yapildigi Kastamonu’da sabahin erken saatlerinden itibaren kar yagisi etkili olmaya basladi.

Kentin yüksek kesimleri kar yagisi ile birlikte beyaza büründü. Ilgaz Dagi, Küre Daglari, Yaraligöz ve Karabük geçisi bölgelerinde kar yagisi etkisini sürdürüyor. Kar yagisinin baslamasi ile karayollari ekipleri, yollarda tuzlama ve küreme çalismasi baslatti. Kar yagisinin kentte aksam saatlerine kadar etkili olmasi bekleniyor. Beyaza bürünen Kastamonu’nun yüksek kesimindeki yollar havadan görüntülendi.

“Ocak ayi gibi kisla karsilastik”

Kar yagisinin etkili oldugu bölgede araci ariza yapan tir sürücüsü Erkan Koca, kar yagisini görünce sasirdiklarini ifade ederek, “Tir soförüyüm. Nisan ayinda Rabim iyi bir bereket verdi, kisi gördük. Aracimiz ariza yapti, o da olmasaydi gayet güvenli bir sekilde yolumuza devam diyordu. Aklimizda kar yagisi yoktu. Çankiri’da sahur yaptik, burada ocak ayi gibi kisla karsilastik. Aklimizda yoktu. Ustamiz geldi aracimizi tamir ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA