Ulastirma Ve Alt Yapi Bakani Adil Karaismailoglu Açiklamasi 'Bu Yilki Hedefimiz 250 Milyar Ton'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye’nin yeni ihracat hedeflerinin oldugunu belirterek “Ülkemizin bütün sektörlerinin alt yapilarini tamamlama yönünde büyük çalismalarimiz var” dedi. Bakan Karaismailoglu, “Önümüzdeki yillarda dünyanin gelismis en büyük 10 ekonomisi içine girecegiz” ifadelerini kullandi.

Ulastirma Ve Alt Yapi Bakani Adil Karaismailoglu Açiklamasi 'Bu Yilki Hedefimiz 250 Milyar Ton'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu Beylikdüzü’nde bulunan Ambarli Limani’nda çalisanlar ile bir araya gelerek sahur yapti. Programda konusan Bakan Adil Karaismailoglu, Türkiye’nin gelecek yillardaki hedefleri açikladi.

“Bu yilki hedefimiz 250 milyar ton”

Türkiye’nin ihracat hedefinden bahseden Bakan Adil Karaismailoglu: “ Ulastirma altyapilari sayesinde, limanlarimizda geçen yil rekorlar kirarak ihracatimizi 225 milyar tona çikardik, bu yilki hedefimiz 250 milyar ton, önümüzdeki yillarda 500 milyar tona kadar bu ihracat hacmimizi çikaracagiz. Dünyada küresel, lojistik hareketlere yön verecek büyük Türkiye’nin altyapisi için çalisiyorsunuz. O yüzden hepinize minnettariz. Bizler de sizin gibi emek vermeye çalisiyoruz. Çünkü sizler olmasaniz bizler de olmayiz. Bu bir ekip isi, insallah hep birlikte ülkemizin gelecegi için adimlarimizi atacagiz. Son 20 yildir özellikle ulastirma sektöründe çok önemli gelismeler oldu. Kara yolu, hava yolu, deniz yolu ve limanlarimizla birlikte ülkemizde çok muazzam gelismeler oldu. Hayal edilemeyen projeleri bir bir bitirdik. Sonuçta bunlar ülkemize ihracat olarak, üretim, istihdam olarak geri döndüler” dedi.

“Ülkemizin bütün sektörlerinin altyapilarini tamamlama yönünde büyük çalismalarimiz var”

Türkiye’nin ulasim altyapisiyla ilgili büyük çalismalarin oldugunu söyleyen Bakan Karaismailoglu, “Kara yollarinda büyük gelismeler oldu. 28 bin 500 kilometrelik bölünmüs yol, 70 bin kilometreye ulasan yol andi ülkemizde faaliyet veriyor. Yine demir yollarinda 13 bin 22 kilometrelik demir yolu hattimizi da insallah önümüzdeki yillardan 28 bin kilometreye kadar çikartacagiz. Hava yollarinda 26 olan havalimanimizi 57’ye çikardik. Önümüzdeki yillarda 61’e tamamlayacagiz. Yani ülkemizin bütün sektörlerinin altyapilarini tamamlama yönünde büyük çalismalarimiz var. Kara yolu, hava yolu, demir yolu ile birlikte, bunlarin hepsinin toplandigi yerler limanlarimiz. Bunlari entegre etmemiz gerekiyor. Dünyadaki ticaret hacmi su anda 12 milyar ton, 2030 yilina geldigimizde bu ticaret hacmi 25 milyar tonlara çikacak. Bütün yapilan simülasyonlar ve arastirmalar onu gösteriyor. Bizler de bu 25 milyar tonda dünyadaki payimizi artirmak için çalisiyoruz” seklinde konustu.

“Önümüzdeki yillarda dünyanin gelismis en büyük 10 ekonomisi içine girecegiz”

Türkiye’nin gelecek yillarda dünyanin gelismis en büyük ekonomisinin arasina girecegini söyleyen Bakan Karaismailoglu, “12 milyar tonluk dünya ticaret hacminin yüzde 90’a yakini deniz yolu ile tasiniyor. Limanlarimiz burada olmazsa olmazimiz. Içinde bulundugumuz Ambarli Limani’nda Türkiye’deki konteynerellesmesinin yüzde 25’i yapiliyor. Önümüzdeki yillarda bu limanin kapasitesi genisleyecek ihracata katkisi çok daha fazla olacak. Ulastirma altyapilari sayesinde, limanlarimizda geçen yil rekorlar kirarak ihracatimizi 225 milyar tona çikardik, bu yilki hedefimiz de 250 milyar ton, önümüzdeki yillarda 500 milyar tona kadar bu ihracat hacmimizi çikaracagiz. Önümüzdeki yillarda dünyanin gelismis en büyük 10 ekonomisi içine girecegiz ve dünyada lojistik hareketlere yön veren küresel bir süper güç olacagiz" cümlelerini kullandi.

Program toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA