Pakistan'da Görevden Alinan Khan'in Destekçileri Sokaklara Döküldü

Pakistan Ulusal Meclis’inde yapilan güven oylamasinda hükümetinin güven oyu alamamasi üzerine görevden alinan Basbakan Imran Khan’in destekçileri sokaklara çikarak, karari protesto etti.

Pakistan'da Görevden Alinan Khan'in Destekçileri Sokaklara Döküldü
Pakistan’da Ulusal Meclis’te Basbakan Imran Khan ve hükümeti için dün güven oylamasi yapilmis, hükümetinin güven oyu alamamasi üzerine Khan basbakanlik görevinden alinmisti. Khan’in görevden alinmasinin ardindan Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) Partisi’nin destekçileri, Karaçi ve Lahor kentlerinde karari protesto etti. Binlerce kisinin katildigi protestolarda eylemciler, muhalefet liderlerine karsi sloganlar atarak, ABD’nin müttefiklerinin ’hain’ oldugunu dile getirdi.

Görevden ayrildiktan bir gün sonra, eski Basbakan Khan, takipçilerine Pakistan’in özgürlük mücadelesinin bugün yabanci bir rejim degisikligi komplosuna karsi yeniden basladigini söyleyerek, “Pakistan 1947’de bagimsiz bir devlet oldu ama özgürlük mücadelesi bugün yabanci bir rejim degisikligi komplosuna karsi yeniden basliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA