Yanginda Telef Olan Koyunlarinin Basinda Gözyasi Döktü

Isparta’da bir koyun ahirinda çikan yanginda çok sayida koyun telef olurken manzarayi gören koyunlarin sahibi gözyaslarini tutamadi.

Yanginda Telef Olan Koyunlarinin Basinda Gözyasi Döktü
Olay Isparta’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, koyunlarin sahibi Hasan ve Dudu Yavuz çifti koyunlarini ahira kapattiktan hemen sonra ahir dibinde bulunan sobada çali çirpi yakmak istedi. Siddetli rüzgarin etkisiyle tutusturduklari atesin kivilcimlari ahira siçradi ve alevler bir anda yükselerek siddetlendi. Olay üzerine itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu. Olay yerine aninda gelen Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri siddetli rüzgara ragmen tüm hiziyla yangina müdahale ederek yükselen alevleri baska bir yere siçramadan kisa sürede kontrol altina aldi ancak sayisi 150’ye yakin küçükbas hayvan yapilan tüm müdahaleye ragmen kurtarilamadi. Bu anlarda ise koyunlarinin telef oldugunu gören Hasan Yavuz’un esi Dudu Yavuz sinir krizi geçirerek hastaneye kaldirildi. Ekiplerin yangin yerinde canli kalan hayvanlari kurtarmaya çalismasiyla adeta can pazari yasandi. Olayi gözyaslariyla birlikte anlatan ahirin sahibi Hasan Yavuz, "Esim pislik yakiyordu orada sobada rüzgarin etkisiyle koyun ahirina ates siçradi. Koyunlari kapatali 5 dakika olmustu avluya. 5 dakika sonra birden alev aldi kurtaramadik kapilarini açamadik mahvolduk. 200-250 hayvanim vardi 20-30 tanesi kaçti. Devletten yardim bekliyorum esim krizde hastaneye kaldirildi. Nasil olacak bilmiyorum yardimci olun’’ dedi.



"Bütün emegimiz bu bizim ben ahirda yatiyorum’’

Hastaliktan hayvanlarinin bir kisminin önceden öldügü ve tüm emeklerinin bu koyunlar oldugunu gözyaslariyla anlatan Hasan Yavuz, "Zaten hastaliktan 100 tanesi öldü kurtaramadik bununla ugrasiyorduk 1 aydir kurtaramadik. Yangin da çikinca bittik. Bütün emegimiz bu bizim gecem gündüzüm burada ben esimle evde yatmiyorum burada ahirda yatiyorum. Gece gündüz çalisiyorum ama bittik. Yardimci olun’’ diye konustu.

Yanginda yaralanmadan kurtarilan bir kuzu ise saskin bakislariyla yürekleri dagladi. Yarali olarak kurtarilan koyunlar ise ekipler tarafindan tedavileri yapilmak üzere götürüldü.
Kaynak: İHA