Nisan Ayinda Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kara Kis Etkisini Sürdürüyor

Havalarin isinmasiyla Bayburt’un merkezinde bahar havasi yasanirken yüksek rakimli köylerde kar kalinligi 2 metreyi buluyor. Yil boyunca asiri yagan sebebiyle köy evlerinin kar altinda kalmasi kartpostallik görüntüler olusturuyor.

Nisan Ayinda Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kara Kis Etkisini Sürdürüyor
Havalarin isinmasinin ardindan Bayburt’ta yazdan kalma günler yasaniyor. Sicakliklarin iyiden iyiye hissedildigi Bayburt’ta kis yerini ilkbahara birakti. Yüksek kesimlerde ise hala kis mevsimi devam ediyor. Özellikle Bayburt’un yüksek rakimli köylerinde kar varligini sürdürüyor. Havadan görüntülenen Dumlu, Kiliçkaya, Kavlatan köylerinin kar altindaki hali kartpostallik görüntüler olusturdu. Bayburt’un Nisantasi köyünde yasayan bir vatandas ise köylerde kar yagisinin ardindan kar birinkilerinin oldugunu söyleyerek, köylere baharin gelmedigini belirtti.

Soguklarin etkisinin devam ettigini ifade eden Bayburtlu vatandas, kisin bu sene uzun sürdügünü dile getirerek, kis aylarinda köylerde yasamanin zorlugundan bahsetti.

Bayburt’ta hava sicakligi gün içerisinde 15 dereceye kadar ulasirken, gece saatlerinde 0 dereceye kadar düsmekte. Bunun yani sira Meteorolojinin haftalik hava durumu tahminlerine göre, 15-20 dereceyi bulan hava sicakligi yeni haftada 10 derece kadar düserek 9 ile 7 derece arasinda degiskenlik gösterecek. Öte yandan, meteoroloji ekipleri kar erimesiyle olusabilecek çig riskine karsi vatandaslari ve yetkilileri uyardi.

Yapilan uyarida, “Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir. Sicakliklardaki yükselise bagli olarak yüksek kar örtüsünün oldugu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çig riski ile su baskini gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi önem arz etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA