TSO Baskanlari Mecliste Istisare Toplantisi Gerçeklestirdi

Zonguldak Il ve Ilçe Ticaret ve Sanayi Odalari Yönetim Kurulu Baskanlari ile Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtas ve Deniz Yavuzyilmaz esliginde Türkiye Millet Meclisi’nde istisare toplantisi gerçeklesti.

TSO Baskanlari Mecliste Istisare Toplantisi Gerçeklestirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Toplanti Salonu’nda gerçeklesen istisare toplantisina; Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtas, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyilmaz, Kdz.Eregli Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Arslan Keles ile Devrek Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Haldun Hacikulaoglu ile birlikte katilim saglandi.

Toplantida ; Zonguldak Il ve Ilçe Ticaret ve Sanayi Odalarinin birlikte yürütmekte oldugu proje ve çalismalar dahilinde olan; Bati Karadeniz Projesi’nin (BAKAP) hayata geçirilmesi çalismalari, Zonguldak’in Avrupa Birligi Katilim Öncesi Mali Yardim Araci (IPARD) Kapsamina alinmasi çalismalari, Zonguldak’ta Denizde Kafes Balikçiligi yöntemi ile Türk somonu üretimi çalismalari, Gökçebey/Devrek OSB alaninin büyümesi çalismalari ,Filyos Serbest Bölge arazilerinin fonksiyonlandirilmasi beklentileri, Zonguldak Lojistik Merkezinin hayata geçirilmesi çalismalari , Zonguldak’in cazibe merkezleri programina alinmasi beklentileri, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) destegi ile Sera OSB’ye Arge / Model Fabrika Kazandirilmasi çalismalari, Kdz.Eregli 2.Etap Organize Sanayi Bölgesi kurulum çalismalari, Filyos Limaninin Isletme Modeli ile ilgili beklentileri, Rödevansli Sahalarin kosullarinin iyilestirilmesi için beklenen Cumhurbaskanligi Karari ve Kanun degisikligi beklentileri; konulari Ticaret ve Sanayi Odalari Baskanlari tarafindan Zonguldak Milletvekillerine anlatilarak desteklerini istenildi.

Zonguldak TSO Baskani Metin Demir, "Odamizin organizasyonu ve girisimleri neticesinde Milletvekillerimiz ile istisare toplantisi gerçeklestirdik. Milletvekillerimizin yogun programlari nedeni ile bugün Iki Milletvekilimiz ile bir araya gelebildik. Üç Milletvekilimiz ile de 10 Mart tarihinde bir araya gelerek istisare toplantimizi insallah gerçeklestirecegiz. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskanimiz Zekai Kamitoglu ile Alapli Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskanimiz Recep Ocak son dakika çikan programlari nedeniyle toplantimiza katilamadilar. Milletvekillerimiz ile Zonguldak Il ve Ilçe Ticaret ve Sanayi Odalari olarak Ilimizde istihdamin artirilmasi ve sektörel çesitliligin saglanmasina yönelik ortaklasa yürüttügümüz projelerimizin mevcut durumlarini istisare ederek kendilerini bilgilendirdik. Projelerimiz hayata geçebilmesi ve hizlanmasi için beklentilerimizi bildirerek kendilerinden destek olmalarini istedik. Mesai mefhumu gözetmeksizin toplanti talebimizi olumlu karsilayan ve vakit ayirarak bizleri dinleyen Milletvekillerimize nazik kabulleri ve misafirperverliklerinden dolayi tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA