Türkgözü Sinir Kapisi Yolcu Geçislerine Kapatildi

Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkasya’ya açilan Türkgözü sinir Kapisi, Corona Virüs tedbirleri kapsaminda kapatildiktan 24 ay sonra yaya trafigine açilmisti. Sinir kapisi modernize çalismalari nedeniyle 2 aradan sonra yeniden kapatildi.

Türkgözü Sinir Kapisi Yolcu Geçislerine Kapatildi
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Çetin Demirci ve yetkililer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligince (TOBB) Türkgözü Sinir Kapisi’nin modernize çalismalari nedeniyle kapinin yaya geçislerine uygunluguyla ilgili insaat alaninda incelemede bulundu.

Yapilan incelemenin ardindan Ardahan Valisi Hüseyin Öner konuyla ilgili yaptigi açiklamada, Türkgözü Sinir Kapisi’nin, Ülkemizin ve ilimizin Gürcistan üzerinden Orta Asya ve Kafkaslara açilan önemli bir kapisi oldugunu belirterek, “Bu açidan geçtigimiz yillarda yapilan proje ve ihale asamasinin ardindan kapinin yenilenmesi için yaklasik 100 milyon liralik ödenekle insaat çalismalari basladi ve suan devam ediyor. Tamamlandiginda hem vatandaslarimiza, hem disaridan ülkemize gelecek olan turistlere daha iyi ve daha kaliteli hizmet verecektir. Ayni zamanda Ülkemizin ticari faaliyetlerden elde ettigi katma degerini arttiracaktir. ”dedi.

Aktas Sinir Kapisi’nin 5 Mart 2022’de yeniden yolcu geçisine açildigi hatirlatilan Vali Öner, "Posof Türkgözü Sinir Kapisi ise TOBB, Gümrük ve Turizm Isletmeleri Genel Müdürlügü (GTI) tarafindan sinir kapisinin yeniden modernizasyonu çerçevesinde devam eden insaat çalismalari nedeniyle vatandaslarimiz ve ülkemize gelecek olan turistlerin can güvenligi açisindan sorun teskil etmemesi için 2 Mayis 2022’de yolcu geçisine açilacaktir" ifadeleri kullanildi.

ATSO Baskani Çetin Demirci ise yaptigi açiklamada, Çildir-Aktas Gümrük Kapisi’nda tir ve yaya geçislerinde sorun olmadigini ifade etti.

Türkgözü Sinir Kapisi’na alternatif olarak Çildir-Aktas Gümrük Kapisi’ni önerdiklerini dile getiren Demirci, "Yaya geçisleri için Çildir-Aktas Gümrük Kapisi’nin kullanilmasina ortak olarak karar verdik. Tek gayemiz ve amacimiz bu kapinin da Çildir-Aktas gümrük kapisi gibi modern bir kapi olmasi ve daha saglikli bir hizmet vermesi" seklinde konustu.

Türkiye’nin Gürcistan sinirindaki Çildir-Aktas ve Türkgözü Sinir Kapilari, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda 18 Mart 2020’de Gürcistan hükümetinin karariyla tek tarafli yolcu trafigine kapatilmisti. Gürcistan hükümeti ile alinan ortak kararin ardindan her iki kapi 5 Mart’ta yeniden yolcu trafigine açilmisti.
Kaynak: İHA