Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Açiklamasi 'Blinken Ile Tarafsiz Bölgede Görüstük'

Polonya sinirinda ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüsen Ukrayna Disisleri Bakani Dimitro Kuleba, “Tam sinirda, tarafsiz bölgede görüstük ve ardindan destegimizi ifade etmek için Ukrayna’ya dogru birkaç adim attik” dedi.

Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik saldirilari devam ederken, diplomatik görüsmeler de tüm hiziyla sürüyor. Ukrayna Disisleri Bakani Dimitro Kuleba, Polonya sinirinda ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüsme gerçeklestirdi. Kuleba görüsmenin ardindan, “ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüstüm. Ukrayna-Polonya sinirindan yeni döndüm. Tam sinirda, tarafsiz bölgede görüstük ve ardindan destegimizi ifade etmek için Ukrayna’ya dogru birkaç adim attik” ifadelerini kullandi.

ABD tarafindan Rusya’ya karsi ek yaptirimlari da ele aldiklarini ifade eden Kuleba, “Önümüzdeki günlerde bunlarin duyurulacagina eminim. ABD de Avrupali ortaklariyla bu çabalari koordine edecektir” dedi.

Ukrayna’nin diger ülkelerdeki diplomatlari araciligiyla uluslararasi toplumlardan yardimlar toplandigini hatirlatan Kuleba, “Saldirinin ilk haftasinda diplomatlarimiz seferberlik baslatti. Bu seferberlikte 1 milyon 643 bin ton insani yardim, 66 bin 384 silah, mühimmat ve teçhizat, 338 milyon euro, 74,5 milyon dolar ve 4 milyon sterlin toplandi. Yurtdisindaki Ukrayna diplomatlarina ve Ukrayna vatandaslarina tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA