Kiev Belediye Baskani Kliçko, Kenti Savunmak Için Hazirliklara Katildi

Rus ordusunun Kiev’e girmeye hazirlanmasina karsi Kiev Belediye Baskani Vitali Kliçko, askerlerle birlikte savunma hatlari olusturma çalismalarina katildi.

Kiev Belediye Baskani Kliçko, Kenti Savunmak Için Hazirliklara Katildi


Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik baslattigi askeri harekatin 11’inci gününde de saldirilar devam ediyor. Hedefi baskent Kiev’de kontrolü saglamak olan Rus ordusu, Kiev’e yakin Irpin kenti de dahil birçok kentte saldirilarini sürdürürken, Kiev’e girmek için ordusunu hazirda bekletiyor. Rus ordusuyla sürekli çatisma halinde olan Ukrayna askerleri tarafindan da Kiev’in savunulmasi için kent disinda savunma hatlari olusturdu.

Kiev Belediye Baskani Vitali Kliçko da Ukrayna askerlerine katilarak, Kiev halkina görüntülü bir mesaj yayinlayarak seslendi. Kliçko yayinladigi mesajinda, “Sevgili Kievliler! Kiev yakinlarinda çatismalar yasaniyor. Baskentin savunulmasi için tüm imkanlar kullaniliyor. Ordumuz savasa hazir ve düsmani püskürtmek için kararli bir ruh halinde. Büyük bir dirençleri var. Ne pahasina olursa olsun Kiev’i savunacaklarini söylediler. Kiev, devletimizin kalbidir. Ve bugün Ukrayna’nin Baskenti ayni zamanda tüm Avrupa için bir özgürlük karakolu! Kiev’den vazgeçmeyecegiz! Kimse ölmek istemez. Ama çocuklarimizi, ailelerimizi, sehrimizi ve ülkemizi koruyacagiz!” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA