Giresun, Karadeniz Bölgesi'nin Kanser Tedavi Üssü Olma Yolunda

Giresun’da uzun süre onkoloji uzmani yoklugu ve ekipman sikintilarindan dolayi tedavilerine sehir disindaki hastanelerde devam etmek zorunda kalan Giresunlular artik birkaç nadir görülen kanser türünün disindaki tüm tedavilerini olabiliyor. Ordu ve Rize’de yasayan kanser hastalari da tedavilerini olmak üzere Giresun’u tercih ettigi belirtildi.

Giresun, Karadeniz Bölgesi'nin Kanser Tedavi Üssü Olma Yolunda
Giresun Üniversitesi Tip Fakültesi ögretim üyesi Dr. Hasan Mücahit Özbas, Giresun’da göreve basladigi 2017 yilindan bugüne hastane yönetiminin ve saglik müdürlügünün katkisiyla hastalarin tedavilerini rahatça görebildigi bir konuma geldigini söyledi.

Imkanlarinin kisitli oldugunu belirten Hematoloji uzmani Özbas, personel, hekim ve laboratuar imkanlarinin desteklenerek Karadeniz Bölgesi’nde yaygin olarak görülen kanser hastaliginin tam tesekküllü olarak Giresun’da yapilmaya devam edilecegini ifade etti.



Hematoloji alaninda tek hekim bulunuyor

Geçmis yillarda Onkoloji doktorlarinin mecburi hizmetleri bitip Giresun’dan gittikten sonra yeni doktor gelene kadar inisiyatif alarak onlarin branslarindaki hastalara bakmak zorunda kaldiklarini hatirlatan Dr. Mücahit Özbas, "Hematoloji alaninda tek hekim olarak çalisiyorum ve gerçekten çok yogun bir çalisma sürdürüyoruz. Geçmis yillarda Giresun’da kanser hastalarimiz doktor sikintilari yasadilar ancak, artik kisitli imkanlarla çalisiyor olsak da hastalarimiz tedavilerini memleketlerinde olabiliyorlar. Halkimizin da bu kisitli imkanlarda onlarin ihtiyaçlarina çare olmaya çalistigimizi bilmelerini istiyorum. Bazi nadir hastalarda ve görüntüleme sistemlerinde eksiklerimiz olsa da devletimizin yaptigi Giresun Egitim ve Arastirma Hastane’mizin hakkini vermeye çalisiyoruz. Çok güzel fiziki imkanlara sahip bir hastanemiz var” dedi.



Günlük kanser tedavisi için basvuru 60 hastayi buluyor

Giresun’daki kanser hastasi yogunlugu hakkinda da bilgi veren Dr. Mücahit Özbas, “Giresun Egitim ve Arastirma Hastanesi olarak sadece ilimize degil il disindan gelen hastalara da hizmet vermeye çalisiyoruz. Sadece ilimizde kemoterapi ünitemiz 20’ye kadar çikiyor, günlük kanser hastasi girisi çikisimiz ise yaklasik 60 hasta olabiliyor. Giresun disinda Fatsa’dan, Rize’ye kadar olan alanda kanser hastalarimiz bizi tercih ediyorlar. Biz de elimizdeki imkanlari en iyi sekilde degerlendirerek hastalarimizin tedavilerini gerçeklestiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA