Emine Erdogan'dan Olena Zelenskiy'e Ve Uluslararasi Topluma Mesaj

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Ukrayna Cumhurbaskani Vladimir Zelenskiy’nin esi Olena Zelenskiy’e gönderdigi video mesajda uluslararasi topluma baris çagrisinda bulundu.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Ukrayna Cumhurbaskani Vladimir Zelenskiy’nin esi Olena Zelenskiy’e video mesaj gönderdi. Erdogan’in mesajinda “Ukrayna’ya yönelik saldirilardan dolayi büyük bir üzüntü içinde oldugumu bilmenizi isterim. Türkiye olarak gelismeleri yakindan takip ediyoruz. Ukrayna’nin güzel insanlari, Türk halkinin dualarindadir. Allah’tan, en kisa zamanda baris ortamina kavusmanizi ve tek bir canin dahi incinmemesini niyaz ediyoruz. Yillardir dünyanin birçok yerinde devam eden savas ve çatismalari durdurmak gayreti içindeyken, simdi Ukrayna’nin ayni deneyimden geçiyor olmasi, söndürmek istedigimiz atesi daha da alevlendirdi” ifadelerine yer aldi.

"Tüm dünyayi savasa ’hayir’ demeye davet ediyorum"

Dünyanin tüm kadin ve çocuklarinin ayni insanlik ailesinin mensubu oldugunu vurgulayan Erdogan, “Uluslararasi toplumun Ukrayna için sergiledigi örnek dayanisma, dil, din ve irk fark etmeksizin tüm mazlum halklar için geçerli olmalidir. Dünyanin tüm kadin ve çocuklari ayni insanlik ailesinin mensubudur. O yüzden, nerede bir savas varsa, barisi tesis etmek için ayni güçlü refleksin gösterilmesini temenni ediyorum. Çocuklar yalnizca gökyüzüne yükselen balonlari seyretmek için baslarini kaldirsin, üzerlerine yagan bombalara bakmak için degil. Tüm dünyayi savasa hayir, barisa evet demeye davet ediyorum. Sahsinizi ve Ukrayna halkini en kalbi duygularla selamliyorum” dedi.

Kaynak: İHA