Alanya'da Binlerce Canli Salyangoz Kiyiya Vurdu

Antalya’nin Alanya ilçesinde kiyiya vuran binlerce canli salyangoz görenleri saskina çevirdi. 5 kilometrelik plajin üçte birinde sahili adeta kaplayan salyangozlari gören bazi vatandaslar canli salyangozlar yeniden denize atti.

Alanya'da Binlerce Canli Salyangoz Kiyiya Vurdu
Alanya’da sabah erken saatlerde Keykubat plajina inen vatandaslar gözlerine inanamadi. Geçtigimiz günlerde kiyiya vuran deniz analarindan sonra sahil bu defa kiyiya vuran on binlerce canli salyangoza sahne oldu. 5 kilometrelik Keykubat ve Galip Dere plajinin sahilinin üçte bire yakin bölümü kiyiya vuran salyangozlarla dolarken bazi duyarli vatandaslarin salyangozlari denize attigi gözlendi.

10 yildir Keykubat plajinda su sporu isletmeciligi yapan Hasan Argani, ilk kez böyle bir daga olayiyla karsilastigini ve bu kadar çok salyangozun ilk defa kiyiya vurdugunu belirterek, "Bundan birkaç hafta önce deniz analari kiyiya vurmustu, son üç güdür çok az sayida salyangozu kiyida görmüstüm ama bu sabah binlercesini görünce saskina döndüm. Elimden geldigi kadar toplayip denize yeniden atiyorum" dedi.

Kaynak: İHA