Yilan Adasinda Rus Gemisine Rest Çeken Ukraynali Askere Madalya

Yilan adasini kusatan Rus donanmasina ait gemilerin "teslim ol" çagrisina rest çekerek kabul etmeyen Ukrayna askeri Roman Gribov’a memleketi Çerkasi’de, Çerkasi Valisi Igor Taburets tarafindan madalya takilarak ödüllendirildi.

Rusya ve Ukrayna arasindaki savas siddetlenerek sürerken, Ukrayna ordusu savasta kahramanlik örnegi sergileyenlere madalya takmaya devam ediyor. Saldirilarin ilk günlerinde Yilan Adasi’ni çevreleyen Rus askerleri, adada görevli 13 Ukraynali askere "teslim olun" çagrisi yapmisti. Roman Gribov isimli asker ise eline aldigi telsizle Rus askerlerine teslim olmayacaklarini ifade etmisti. Bunun üzerine adaya saldirida bulunan Ruslar, 13 askeri esir almisti. Esaretinin sona ermesinin ardindan Gribov, memleketi Ukrayna’nin Çerkasi kentine döndü. Gribov, Çerkasi’ye dönmesinin ardindan Çerkasi Valisi Igor Taburets tarafindan madalya takilarak ödüllendirildi. Ödül töreninde konusan Vali Taburets, "Ben Ukrayna’nin ve Çerkasi’nin kahramanlarini tanimasi gerektigini düsünüyorum. Biz gerçek kahramanlara sahip oldugumuzu bir kez daha anladik. O direndi ve digerleri için, Ukrayna için bir örnek olacak" ifadelerini kullandi.

Rus askerlerine verdigi tepkiyle kahraman olan ve sosyal medyada her gün adindan söz ettiren Gribov, destekleri için Ukrayna halkina tesekkür ederek, "Öncelikle Ukrayna halkina böyle bir destek için tesekkür ederim. Biz bu destegi hissediyoruz. Bu bize güç katiyor. Arkamizda güç ve dogru var. Birlikte kazanacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA