Tayvanli Elektronik Devi Asus, Rusya'ya Ürün Tedarikini Durdurdu

Tayvan merkezli bilgisayar ve donanim sirketi Asus’un Yönetim Kurulu Baskani Jonney Shih, Asus firmasi olarak Rusya’ya ürün tedarikini durdurduklarini açikladi.

Tayvan’in en büyük diz üstü bilgisayar üreticisi ve bilgisayar ve donanim sirketi Asus’un Yönetim Kurulu Baskani Jonney Shih, dün Tayvan’da basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Bir süredir kendisine ve ASUS firmasina yöneltilen, Rus pazarina gönderilen elektronik ürün ve hizmetlerin durdurulup durdurulmayacagi sorusunu cevaplandiran Shih, "Asus firmasi olarak Rusya’ya ürün tedarikini durdurduk" ifadelerini kullandi. Gazetecilerin sordugu, Rus pazarindaki pazar payi ve Ukrayna savasinin firmaya olan etkileri hakkindaki sorulari ise yanitsiz birakan Shih açiklamasinda, sadece su an için Rusya’ya ürün göndermediklerini tekrarlamakla yetindi.

Asus firmasina "Faaliyetler devam ediyor" raporu

ABD’de yer alan The Yale School of Management tarafindan, Rus pazarindaki firmalarin faaliyet durumlari hakkinda güncel bir rapor yayinlandi. Yayinlanan raporda, Asus firmasi için "Faaliyetler devam ediyor" (Digging in) tespitinde bulunuldu. The Yale School of Management tarafindan "Digging in" tespitinin anlamina iliskin yapilan açiklamada, "Rusya’nin Ukrayna’ya olan müdahalesinin durdurulmasini istiyor ama Rus pazarindaki faaliyetlerini fiilen askiya almiyor" ifadeleri kaydedildi. Ayrica bu raporda firmalar için 5 farkli ölçek ile Rus pazarindaki faaliyetleri analiz ediliyor. Bu faaliyet analizleri arasinda ise, "Pazardan çekilmis", "Faaliyetleri durdurmus", "Geri ölçekleme durumunda", "Zaman kazaniyor", "Faaliyetler devam ediyor" tanimlamalari yer aliyor.

Ukrayna Basbakan Yardimcisi Mykhailo Fedorov, Shih’e seslenmisti

Mart ayinin basinda Ukrayna Basbakan Yardimcisi Mykhailo Fedorov sosyal medya hesabi üzerinden bir açiklamada bulunarak, Shih’den Asus firmasi olarak Rus pazarindan çekilmelerini talep etmisti. Federov, "Ruslar sizin harika teknolojinizi kullanacak insani degerlere sahip degiller. Ürünleriniz baris için kullanilmali savas degil" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA