Rusya, Ukrayna'nin Birçok Kentine Saldirilar Düzenledi

Rusya Savunma Bakanligi’nin, Istanbul’daki Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ardindan Kiev ve Çernigov kentlerine saldirilari azaltacaklarina dair açiklamasina ragmen Rus ordusu, bu gece Kiev’e bagli bazi kentler dahil birçok Ukrayna kentine saldirilar düzenledi.

Istanbul’da bugün Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin görüsmesinin ardindan Rusya Savunma Bakanligi, gerilimi azaltmaya dönük olarak Ukrayna’nin Kiev ve Çernigov kentlerine saldirilari azaltacaklarina dair açiklama yapmisti. Bu açiklamanin üzerinden saatler sonrasinda Rus ordusu, Ukrayna’nin Kiev Bölgesi’ne bagli bazi kentler de dahil olmak üzere ülkenin birçok kentine füzelerle saldirilar düzenledi.

Kiev Bölgesi’ne bagli Bucha kentine Rusya tarafindan gece saatlerinde yapilan saldirilarda bazi noktalar vuruldu. Yerel kaynaklar, saldirilarin hala sürdügünü aktarirken, bu saldirilarin Ukrayna’ya ait askeri noktalara mi yapildigi, yoksa sivil alanlara mi yapildigi konusunda henüz bir açiklama yapilmadi. Kiev’in kuzeyindeki Gostomel kentine de Rusya tarafindan füzeler ile saldirilar düzenlendi.

Bu kente düzenlenen saldirilarda Ukrayna ordusuna ait askeri alanlarin hedef alindigi ögrenilirken her 2 ülkeden de bu saldiriya iliskin henüz bir resmi açiklama yapilmadi.

Irpin ve Brispol’da hedef alindi

Yine Ukrayna’nin Kiev Bölgesi’ne bagli Irpin kentine de Rusya tarafindan saldirilar düzenlendi.

Rus ordusunun çekildigini açiklandigi kente gece yarisi baslayan füzeli saldirilarda Ukrayna’ya ait birçok hedefin vuruldugu belirtildi. Ukrayna’nin baskenti Kiev’e bagli olan ve ülkenin en önemli havaalaninin bulundugu Brispol kentine de Rus ordusu tarafindan füzeli saldirilar düzenlendi.

Ukrayna medyasinda yer alan haberlerde, saldirilarda bazi noktalarin vuruldugu duyurulurken, Rus füzelerinin Brispol Havaalani yakinlarina düstügü bilgisi aktarildi.

Harkov çoklu roketatar sistemleri ile vuruldu

Rusya’nin, Ukrayna’ya isgal baslattigi ilk günden itibaren hemen hemen her gün saldirilar gerçeklestirdigi Ukrayna’nin Harkov kentinde de bu gece yine saldirilar gerçeklesti. Harkov yerel kaynaklari, Rusya tarafindan kente çoklu roketatar sistemleri ile saldirilar düzenlendigini ve bu saldirilar sirasinda bazi sivil alanlarin da isabet aldigini duyurdu. Bu saldirilar sirasinda ölü veya yaralilarin olup olmadigina dair henüz bilgi edinilemedi.

Makiivka kentinde de çoklu roketatar sistemleri ile saldiri yapildi

Ukrayna’nin Donetsk Bölgesi’ne bagli Makiivka kentinde de gece yarisi çatismalar yasaniyor. Rus ordusu tarafindan Ukrayna mevzilerine yine çoklu roketatar sistemleri ile atislar gerçeklestirildigi Ukrayna ordusunun da yine roketler ile Rus ordusuna karsilik verdigi ögrenildi.

Hmelnitski Bölgesi’nde patlama sesleri yankilandi

Rusya tarafindan Ukrayna’nin daha önce saldiriya ugramayan bölgelerinden olan Hmelnitski Bölgesi’ne saldirilar yapildi. Ukrayna basinina göre Rus ordusu tarafindan Kalibr balistik füzeler ile kentteki bir akaryakit deposunun vuruldugu duyuruldu.
Kaynak: İHA