Popüler Mesajlasma Uygulamasi 2 Milyar Kullaniciya Ulasti

Dünya genelindeki en popüler mobil mesajlasma uygulamasi yine WhatsApp olurken, 2009 yilinda kurulan uygulamanin 2 milyar kullaniciya ulastigi saptandi.

Popüler Mesajlasma Uygulamasi 2 Milyar Kullaniciya Ulasti


Medya takip kurumu Ajans Press’in, Statista verilerinden elde ettigi bilgilere göre, en popüler mesajlasma uygulamalari belli oldu. Böylelikle dünya genelindeki en popüler mobil mesajlasma uygulamasinin WhatsApp oldugu görülürken, 2 milyar kullanicisinin oldugu kaydedildi. Ikinci siraya yerlesen uygulama ise 1 milyar 263 milyon kullanici ile Wechat olurken, üçüncü siraya 988 milyon kullanici ile Facebook Messenger, dördüncü siraya 574 milyon kullanici ile QQ, besinci siraya ise 557 milyon kullanici ile de Snapchat uygulamasinin yerlestigi görüldü.

Veriler 2022 yilini yansitirken, WhatsApp’in her yil ara en çok kullanilan mesajlasma uygulamasi oldugu gözlendi.

Gizlilik sözlesmesi ile gündemde yer aldi

Ajans Press, sosyal medya ile alakali basina yansiyan haber adetlerini inceledi. Dijital basin arsivinden derledigi bilgilere göre bu yil sosyal medya ile alakali hem online mecralar hem de geleneksel medyada 600 binden fazla haber yansidigi tespit edildi. Sadece WhatsApp uygulamasinin konusulma sayisi ise 45 bin olarak kayitlara geçti. Geçtigimiz sene gizlilik sözlesmesi onayi ile gündemde olan popüler mesajlasma uygulamasi, bu konu ile tartismalarin odaginda yer almisti.
Kaynak: İHA