Sila Sentürk'ün Katili Hüseyin Can Gökçek Üzerine Atili Suçlamalari Kabul Etmedi

Giresun’da 16 yasindaki Sila Sentürk’ü öldüren Hüseyin Can Gökçek’in "Cinsel Istismar ve Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Birakmak" suçlamasiyla yargilandigi davaya devam edildi. Durusmada baba Bekir Sentürk, üzüntülerinin büyük oldugunu ve saniktan sikayetçi olduklarini belirtirken, sanik Hüseyin Can Gökçek ise beyaninda üzerine atili suçlamalari kabul etmedigini söyledi.

Sila Sentürk'ün Katili Hüseyin Can Gökçek Üzerine Atili Suçlamalari Kabul Etmedi
Giresun 1. Agir Ceza Mahkemesinde gerçeklestirilen durusmaya 16 yasindaki Sila Sentürk’ü öldüren sanik Hüseyin Can Gökçek, tutuklu bulundugu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapali Ceza Infaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katildi.

Sila Sentürk’ün annesi Asiye ve babasi Bekir Sentürk’ün de yer aldigi durusmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’nin dosyaya katilim talebi mahkeme heyeti tarafindan kabul edildi.

Aile avukati Zülal Toptepe, sanigin üzerine atili suçtan kurtulmak için ifade ettigi beyanlari kabul etmediklerini, sanigin çeliskili ifadelerine itibar edilmemesini ve isledigi suçun en üst sinirindan ceza almasini, ayrica herhangi bir indirimden faydalanmamasini talep etti. Durusmada baba Bekir Sentürk de, üzüntülerinin büyük oldugunu ve saniktan sikayetçi olduklarini dile getirdi.

SEGBIS üzerinden durusmaya katilan sanik Hüseyin Can Gökçek ise, üzerine atili suçlamalari kabul etmedigini söyledi.



Durusma 23 Haziran tarihine gününe ertelendi.
Kaynak: İHA