Savasin Son Bulmasini Isteyen Ukraynalilar Denizli'de Bir Araya Geldi

Denizli’de yasayan ve ülkelerine saldiran Rusya’ya dur demek için kent meydaninda bir araya gelen Ukraynalilar, baris istediklerini söyledi.

Savasin Son Bulmasini Isteyen Ukraynalilar Denizli'de Bir Araya Geldi
Denizli’de çogunlugu kadinlardan olusan Ukraynalilar, Bayramyeri Meydani’nda Rusya’ya dur demek için bir araya geldi. ‘Savasa hayir’ pankartlari açarak slogan atan Ukraynalilar, ardindan Istiklal Marsi’ni ve Ukrayna Milli Marsi’ni okuyarak, masum insanlarin kaninin akmamasini istedi. Zaman zaman duygusal anlar yasayan Ukraynalilar, konusmakta güçlük çekti.

Savasin çok korkunç bir sey oldugunu ifade eden Ukraynali Valentina Pelepenko, “Bize desteginiz için size çok minnettariz. Savas çok korkunç bir sey, Ukrayna halki size minnettardir. Maddi ve manevi desteginiz için size Ukrayna halki minnettarligini sunmaktadir. Sizlere tesekkür ediyoruz” dedi.



“Türkiye halkina çok minnettariz”

Baris için toplandiklarini belirten Mila Eymir, "Bugün burada hepimiz bir amaç içi toplandik. Bize bakin, hepimiz sadece insaniz. Bugün savasmak için toplanmadik. Hepimiz baris için buradayiz. Hepimiz savasa karsiyiz. Ukrayna topraklarinda yasanan dehseti durdurmak için buradayiz. Ukrayna’nin çocuklari aglamasi diye, her anne yetiskin çocuguna sarilabilsin diye baris için haykiriyoruz. Kardes kardese karsi gelmesin diye, masum insanlarin kani akmasin diye. Türkiye halkina çok minnettariz. Türkiye, Ukrayna halkina çok yardimci oldu ve olmaya da devam ediyor. Allah sizden razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA