15 Yasindaki Zihinsel Engelli Kiz Çocugu, Tir Içerisinde 2 Gün Boyunca Istismar Edilmis

Istanbul’daki evinden kaçan 15 yasindaki zihinsel engelli kiz çocugu, iddiaya göre Kocaeli’de 3 süpheli tarafindan 2 gün boyunca tir içerisinde cinsel istismara maruz kaldi. Durusmadaki savunmasinda suçlamalari kabul etmeyen tir soförü, magdurun zihinsel engelli oldugunu bilmedigini ve onun da rizasiyla cinsel birliktelik yasadigini iddia etti.

15 Yasindaki Zihinsel Engelli Kiz Çocugu, Tir Içerisinde 2 Gün Boyunca Istismar Edilmis
Olay, 4 Nisan 2021 tarihinde Kocaeli’de meydana geldi. Istanbul’dan Hatay’a gitmek için evden kaçan 15 yasindaki E.Z.I. isimli kiz çocugu, Kocaeli’de M.C. isimli sahsin tirina bindi. Iddiaya göre E.Z.I., tir içerisinde 3 süphelinin cinsel istismarina maruz kaldi, olaydan 2 gün sonra ise Körfez ilçesinde birakildi. Olayin ortaya çikmasiyla tir soförü M.C. gözaltina alindi. Ifadesinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli, çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapilan muayenelerde E.Z.I.’nin zihinsel engelli oldugu ve cinsel istismara ugradigi tespit edildi.

"E.Z.I., bana para karsiliginda birliktelik yasadigini söyledi 100 TL’ye anlastik"

M.C. hakkinda; ’Zincirleme sekilde özel hayata iliskin görüntü ve sesleri ifsa etmek’, ’çocuklari fuhusa tesvik etmek veya yaptirmak veya aracilik etmek’, ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ’çocugun zincirleme sekilde nitelikli cinsel istismari’ suçlarindan dava açildi. Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde sanigin yargilanmasina baslandi. Durusma salonunda tutuklu sanik M.C. ve taraf avukatlari hazir bulunurken, magdur E.Z.I.’nin babasi ise durusmaya SEGBIS ile Istanbul’dan katildi.



"Para karsiligi anlastik" iddiasi

Suçlamalari kabul etmeyen tutuklu sanik M.C., "Ben tir ile seyir halindeyken yolda E.Z.I’yi gördüm. Kendisine nereye gidecegini sordugumda bana Izmir’e gidecegini söyledi.

Daha sonra ise üsüdügünü ve araca binmek istedigini belirtti, ben de kabul ettim. E.Z.I., bana para karsiliginda birliktelik yasadigini söyleyince ben de bunu kabul ettim ve 100 TL’ye anlastik. Ben kendisine yasindan dolayi sikinti yasamak istemedigimi, kaç yasinda oldugunu sordum. O da bana 18 yasinin üstünde oldugunu söyledi.

Daha sonra tirin arka kisminda bulunan yataga kendi istegi ile geçerek soyundu. Kendisi ile sadece bir defaya mahsus birlikte oldum" dedi.



"2 arkadasim da kizla cinsel birliktelik yasadi"

M.C. savunmasina söyle devam etti:

"E.Z.I. bana paraya ihtiyaci oldugunu söyledi ve iliskiye girebilecegi arkadaslarimin olup olmadigini sordu. Ben de arkadaslarimin oldugunu, isterse telefon numaralarini verebilecegimi söyledim. Telefonunun olmadigini ve sahislari benim aramami istedi. Ben arkadaslarimi arayarak bir kadini yoldan aldigimi, ücret karsiliginda cinsel birliktelik yasadigini ve isterlerse E.Z.I. ile birlikte olabileceklerini söyledim. Arkadaslarim benden fotograf isteyince E.Z.I.’nin izin vermesi üzerine yüzü kapali sekilde video ve fotograf çekerek arkadaslarima attim. Herhangi bir tehdit ve santaja maruz kalmamasi için kizin yüzünü kapattim. 2 arkadasim da kizla cinsel birliktelik yasadi. Bir arkadasim 30, digeri ise 50 TL verdi. Ben de bu paralar E.Z.I.’ye verdim. Bir süre sonra E.Z.I.’nin çenesinde kayma oldugunu ve normal hareketler sergilemedigini fark ettim. Bunu benden nasil sakladigini anlamadim. Olayin sabahinda ise onu Körfez’de indirdim. Ben magdur ile kendi istegiyle cinsel birliktelikte bulundum, ayni sekilde arkadaslarimda kizin istegi ile onunla birlikte oldular. Suçlamalari kabul etmiyorum, tahliyemi istiyorum"

"Kizim zihinsel engellidir"

Saniktan sikayetçi olan E.Z.I.’nin babasi M.E.I. ise "Sanik yalan söylemektedir, benim kizim 15 yasindadir. Kizim zihinsel engellidir ve bu olaydan sonra devlet korumasi altina alinmistir. Kizim 2 defa evden kaçmistir. Ilk evden kaçisinda onu karakoldan aldik, ikinci kaçisinda ise bu olay yasandi. Saniktan sikayetçiyim" diye konustu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA