'Ukraynalilari Evlerinizde Misafir Etmeye Çalisin'

Rusya’nin askeri harekat baslattigi Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen Çinar Kocabas çagrida bulundu. Kocabas, “Türkiye’deki hemserilerime sesleniyorum mümkün mertebe gelen göçmenleri 1 hafta olsun, 2 hafta olsun, 3 hafta olsun evlerinize misafir etmeye çalisin” dedi.

'Ukraynalilari Evlerinizde Misafir Etmeye Çalisin'
Rusya’nin Ukrayna’ya yapmis oldugu saldiri sonrasi Ukrayna’da yasayan vatandaslar Kapikule ve Hamzabeyli ve Dereköy Sinir Kapilarindan ülkeye giris yapiyor. Ukrayna’dan ticaret ile ugrasan Türk vatandasi Çinar Kocabas hemserilerine çagrida bulundu.

Ukrayna’da çocuklarin öldügünü çogu insanin evinin yikildigini vurgulayan Çinar Kocabas, “Ukrayna’da ticaret ile ugrasiyorum. Orada is sahibiyiz isimizi gücümüzü birakip geldik. Geride bir sefalet var. Çocuklar öldürülüyor, insanlarin evleri yikiliyor. Insanlarin evi barki yikilmis, insanlarin düzeni çökmüs. Milletin karisi, çocugu göçmen evlerinde kaliyor ve cebinde 5 kurus parasi yok. Burada insanlik olarak üstümüze düseni yapmamiz gerekiyor. Insaniyetli olmak lazim yardimci olmak lazim. Türkiye’deki hemserilerime sesleniyorum mümkün mertebe gelen göçmenleri 1 hafta olsun, 2 hafta olsun, 3 hafta olsun evlerinize misafir etmeye çalisin. Yani sinirda çok agir bir trafik var. Ben Ukrayna’dan ilk önce Polonya sinirindan çikmak istedim. Orada 450 - 500 kilometre yolu 56 saatte gittik. Polonya sinirindan geçemedik döndük Romanya’ya. Oradan da geçemedik. Daha sonra Moldovya’dan arabayi biraktim otobüs ile geldim” dedi.

Kaynak: İHA