Odessa'da Halk Rus Bombardimani Tehlikesine Ragmen Spor Yapti

Rus ordusunun saldirilarina ragmen günlük hayatina devam etmeye çalisan Ukraynalilar, Odessa kentinde Rus bombardimani tehlikesine ragmen spor yapti.



Rusya’nin saldirisi altindaki Ukrayna’da bir yandan savas sürerken, bir yandan da günlük hayat devam ediyor. Evlerde ve siginaklarda bir aydir saklanan halk artik savasa ragmen eski hayatina dönmeye basladi.

Günesli havayi firsat bilen Odessa halki kendilerini parklara ve sahile atti. Halkin, Rus bombardimani tehlikesine ragmen açik alanlarda spor yaptigi görüldü.



“Biz güçlüyüz ve kendi basimiza idare ediyoruz”

Odessa’da yasayan Victoria, "Merhaba, benim adim Victoria. Bu durumda bile antrenman yapiyoruz. Biz ne kadar güzel milletiz ki, hiç bir seyi kirmayiz, Rus gemilerini bile. Antrenman yapiyoruz. Hayir, korkmuyoruz, korkacak hiçbir seyimiz yok. Bizi kurtarmaya gerek yok. Biz güçlüyüz ve kendi basimiza idare ediyoruz” dedi.



“Ukrayna halki, Türk hükümetine yardimlari için büyük bir saygi duyuyor”

Odessa’da yasayan Sergei ise, "Savas devam ediyor, evet ve elbette insanlar korkuyorlar ve muhtemelen spor sahasi bu stresi azaltmak için iyi yer. Korkuyorum. Bence bir insan korkmuyorum derse yalan söyler, herkes korkar. Sanirim herkes korkuyor. Ates ediyorlar. Elbette korku içeride yatiyor, neden yalan söylüyorsunuz?” ifadelerini kullandi. Türkiye’nin Ukrayna’ya destegine deginen Sergei, “Ukrayna’nin Türk silahlariyla savasmasi gerçegi herkes tarafindan biliniyor ve Türk hükümetine yardim için büyük bir saygi duyuyoruz. Bayraktarlar için ve elbette bogazlarin kapatilmasi için ve fazlasi mümkün” dedi.

Kaynak: İHA