Mugla'nin Spor Turizmi Yol Haritasi Çikariliyor

Mugla’da spor turizminin mevcut durumu ortaya konarak önümüzdeki dönemde yapilmasi planlanan spor turizmi envanterinin çikarilmasi, bölgesel bazda spor turizminin siniflandirilmasi ve spor turizmi haritasinin olusturulmasi çalismalarina katki saglanmasi amaciyla çalistay düzenlendi.

Mugla'nin Spor Turizmi Yol Haritasi Çikariliyor
Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Ögrenci Sarayi VIP toplanti salonunda düzenlenen çalistaya, Mugla Valisi Orhan Tavli, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Kaymakamla, kurum müdürleri, Mugla’da spor turizmi konusundaki ilgili kamu, kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, akademisyenler, ilçe kaymakamlari ve belediye baskanlari, Ticaret ve Sanayi Odalari ile turizm alaninda faaliyet gösteren STK’larin temsilcileri ve turizm isletmelerinin yetkilileri katildi.

Mugla spor turizmi çalistayi, dagciliktan yamaç parasütüne, raftingden kite sörf ve yelkenliye, su alti dalisindan bisiklet ve trekkinge kadar birçok aktivitede dört mevsim zengin imkanlar sunan Mugla’nin spor turizmindeki gelecek perspektifine isik tutmasi hedefleniyor.

Çalistayda, ‘Pazarlama, tanitim ve iletisim’, ‘Çevre planlama tesislesme ve yatirim’, ‘Spor turizminde örgütlenme ve destinasyon yönetimi”, ‘Yatirim, finansman, tesvik ve sponsorluk’ ile ‘Spor çesitliligi, branslar ve sürdürebilirlik’ konu basliklari ele alindi. Su sporlari, macera sporlari, geleneksel sporlar, bisiklet, hokey ve kort tenisi gibi diger sporlar her bir konu basliginda ele alinirken, Mugla’da spor turizminin gelecegine yön verecek yol haritasi çizilecek.

Çalistay açilisinda konusan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Mugla’nin spor turizmini Üniversite olarak ögrencisi ile akademisyenleri ile katki sunmaya hazir olduklarini belirtti.

Rektör Çiçek, “Mugla, herkesin gipta ile baktigi bir il. Yeryüzü cenneti olarak bilinen bir il. Daha çok deniz, kum ve günes turizmi ile bilinen bir il. Ancak bu tür turizmin benim kisisel görüsüm bölgeye gerekli beklentiyi vermedigini düsünüyorum. Burada alinacak kararlar ve bunlarin uygulanmasi ile bir yüzünün sirti daglara dayanmis, ayrica denizi ile ayri etkinliklerin yapilabilecegi içerisinde birçok güzelligi barindiran bu ilde bacasiz sanayi denilen turizmin bir kolu olan spor turizmi oldukça önemli. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye sloganina Mugla’dan bir katki koyabilmek için spor turizmi çalistayindan çikacak sonuçlarin uygulanmasi ülkemizi dünyada daha iyi tanitmamiz açisindan firsat olarak degerlendiriyorum” dedi.

Mugla’da sporun renklerini ve turizmin renklerini bir araya getirmek için çalistiklarini belirten Mugla Valisi Orhan Tavli, “Mugla spor turizmi çalistayina vereceginiz katkilar çok önemli. Mugla’da var olan spor turizmi altyapisini daha ileriye tasimak için çalismalara basladik. Bunlari daha güzele ve daha güçlü bir sekilde nasil çevirebiliriz, nasil dönüstürebiliriz hep birlikte bunun mücadelesini veriyoruz. Mugla’miz dogasi ile tarihi ile kültürü ile tabiat varliklari ile turizm yapma, spor yapma huzuru arayanlarin bir arada oldugu yeryüzü cenneti marka sehirlerden birisi” dedi.

Kaynak: İHA