Vali Çelik Açiklamasi 'Kütahya'yi Çok Seviyorum, Burada Olmaktan Mutluyum'

Kütahya Necip Fazil Kisakürek Anadolu Lisesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” programinda ögrencilerle bir araya gelen Vali Ali Çelik, bir ögrencinin sorusu üzerine, “Kütahya’yi çok seviyorum. Burada olmaktan mutluyum, kendi adima gururluyum. Kütahya huzurlu, güvenli ve emin bir sehir” dedi.

Vali Çelik Açiklamasi 'Kütahya'yi Çok Seviyorum, Burada Olmaktan Mutluyum'
Vali Ali Çelik, Necip Fazil Kisakürek Anadolu Lisesinde düzenlenen programda egitim hayati hakkinda bilgiler verdi, mesleki tecrübelerini paylasti ve ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Programa Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit ve Sube Müdürü Irfan Kanik da katildilar.

"Bilgiyi yönetmeyi ögrenmelisiniz"

Dijital çagla birlikte bilgiye erisimin kolaylastigini belirten Vali Ali Çelik, "Bilgiye ulasmak kadar o bilgiyi kullanmak ve yönetmek de önemli. Eger bilgiyi kullanabilecek donanima sahip bir insan olarak kendinizi yetistirebilirseniz ki burada ögretmene, okula ihtiyaciniz var. Imkanlariniz 10-20 yil öncesine göre daha lehinize. Aleyhinize olan sey ise rekabet. Dünya artik tek bir merkez gibi hareket ediyor, rekabetçi bir yapinin içindesiniz. Sizleri farklilastiracak en temel sey ise bilgiyi kullanabilen insanlar olup olmamanizla ilgili" dedi.



"Hangi isi yaparsaniz yapin, o isin en iyisi siz olun"

Basarinin tesadüf olmadiginin altini çizen, ögrencilerden gelecege dair hedeflerini bu yaslarda belirlemelerini ve çalismalarini hedefleri dogrultusunda artirmalarini isteyen Vali Çelik, "Sizlerin karar vermesi gereken sey ne yapmak, ne olmak istediginiz. Beklentiniz ne? Bunun kendi içinizde sorulari ve bir de cevaplari var. Okula, ben burada bir sey ögrenecegim ve onu hayatta kullanacagim düsüncesi ve duygusuyla gelmelisiniz. Heybenize kattiginiz her sey, mesleginizde, iyi bir ebeveyn, iyi bir evlat, iyi bir insan olmanizda fayda saglayacak. Kendini gerçeklestiren kehanet diye bir sey var. Siz neyi arzuluyorsaniz, zihniniz sizin için ne talep ediyorsa günün sonunda elde edeceginiz sey o olacak. Ne olmak istediginize bu siralarda karar verin, zihninizi ona kodlayin ve onun üzerinde çalisma yapin. Ögrenme aliskanligi edinin ve mesleginiz ne olursa olsun o isin en iyisi siz olun" ifadelerini kullandi.

"Iyi bir insan olmak için çaba sarf edin"

Ögrencilere, "Cesaretli olun, kendinize inanin ve güvenin" diye seslenen Çelik, "Burada oturuyor olmaniz bile birçok seyi yapabileceginizin demosu. Inaniyorum ki aranizdan çok basarili isimler çikacak; ama yasam bittiginde anilacaginiz tek sey nasil bir insan oldugunuz. Bu yüzden iyi bir insan olmak için çaba sarf edin. Sizi hiçbir sey korkutmasin. Yasam asla bugünde kalmiyor, bugünü asla bir daha yasayamazsiniz. Dolayisiyla bugün yasadiginiz kötü olaylari zihninizde tasimayin, birakin geçmiste kalsin. Hiçbir sey sizi yildirmasin, her seyi yapabilecek bir gücünüz var" diye konustu.



"En büyük gücüm ve güçsüzlügüm, ezber"

Vali Çelik,”Bir seyi ezberleyemiyorum, ama onu iyi ögrenebiliyorum. Üniversitede ders kitaplarimdan önce kaynakçada yer alan kaynaklari okudum, bilmedigim, anlamadigim kelimeleri arastirdim, ögrenmeye çalistim ve bu süre zarfinda kütüphanede çok fazla vakit geçirdim. Sizler de ezberlediginiz her seyi unutacaksiniz, ama ögrendiklerinizi unutmayacaksiniz. Çabaniz bir seyi anlamak üzerine kurulu olmali” diye konustu.

Bir ögrencinin Kütahya’da görev yapmak nasil bir duygu sorusunu da içtenlikle yanitlayan Vali Ali Çelik, "Kütahya’yi çok seviyorum. Burada olmaktan mutluyum, kendi adima gururluyum. Kütahya huzurlu, güvenli ve emin bir sehir" dedi.

Kaynak: İHA