Ögrencilere Ücretsiz 'MES Uzmanligi Sertifika Programi'

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), yalin üretim ve dijital süreçler konusunda ögrencilerin faydalanabilecegi programlarla ilgili özel sektör temsilcileriyle isbirligini arttirmaya basladi. Üniversite Yönetimi, is dünyasinin ihtiyaç duydugu kalifiye personelin yetistirilmesi hedefiyle farkli alanlarda sertifikali egitim programlarinin altyapi hazirliklarini sürdürüyor.

Ögrencilere Ücretsiz 'MES Uzmanligi Sertifika Programi'
Son olarak kisa bir süre önce faaliyetlerine baslayan Dijital Dönüsüm, Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin (DIJIMER) girisimleriyle Üretim Yürütme Sistemi (MES) Uzmanligi Sertifika Programi’nin hayata geçirilmesi için Mert Yazilim firmasi ile isbirligi protokolü imzalandi. Isbirligi sayesinde BUÜ’lü ögrenciler is dünyasinin ihtiyaç duydugu yazilim uzmanligi ve dijital süreçler konusunda sertifikali egitimler alabilecek. Toplam 20 baslikta ve 32 saat sürmesi planlanan egitimler ögrencilere ücretsiz verilecek. MES Uzmanligi Sertifika Programi, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve Mert Yazilim Bilgisayar Elektronik A.S. Yönetim Kurulu Baskani Ilhan Özdemir arasinda imzalandi. Törende DIJIMER Müdürü Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz da hazir bulundu.

Imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli personel ihtiyacinin giderilmesi için en büyük sorumlulugun egitim kurumlarina düstügüne isaret etti. Özellikle üniversitelerin bu hedefle ögretim programlarini sürekli güncellemeleri ve is dünyasi ile istisare içerisinde olmasi gerektiginin altini çizen Prof. Dr. A. Saim Kilavuz, “Dünya sürekli bir degisim içerisinde kendisini yenilemeye devam ediyor. Her geçen gün yeni teknolojiler ortaya çikiyor. Egitim ve ögretim faaliyetlerinin de bu dönüsüm içerisinde geride kalmamasi büyük bir önem arz ediyor. Toplumun ihtiyaçlarina cevap vermesi beklenen öncü kurumlar arasinda üniversitelerimiz geliyor. Bu kapsamda Bursa Uludag Üniversitesi olarak is dünyasi ile ciddi bir iletisim pratigi olusturduk. Onlardan gelen taleplere cevap vermek, ögrencilerimizin kariyer planlamalari basta olmak üzere is hayatlarinda nitelikli birer personel olabilmeleri için dogru egitimleri sunabilmek için gayret ediyoruz. Akademik ve bilimsel yetkinligimizi de bu dogrultuda sürekli güncelliyoruz. Yazilim ve dijital dönüsüm süreçleri de bu egitim alanlari arasinda ilk siralarda yer aliyor. Imzalayacagimiz isbirligi programi sayesinde ögrencilerimize is dünyasina ihtiyaç duyulan egitimler verebilecegiz” seklinde konustu.

Mert Yazilim Yönetim Kurulu Baskani Ilhan Özdemir ise Endüstri 4.0 metodunun son yillarda en fazla konusulan konularin basinda geldigini söyledi.

Firma olarak makinelerle insanlari birbirine baglayan, etkilesimli ve çesitli yapay zeka uygulamalarinin oldugu teknolojik ürünler gelistirdiklerini kaydeden Ilhan Özdemir, “Bu ürün gelisimini yurtiçi ve yurtdisinda sürdürüyoruz. Son yillarda yazilim uzmanligi konusunda da yurt disina göçün basladigini görüyoruz. Sanayicinin bu anlamda ciddi personel sikintisi çektigini biliyoruz. Biz de bu sorunu çözebilmek adina firma olarak bir girisimde bulunmak istedik. Bir laboratuvar kurduk. Egitimlere basladik ve kursiyerlerimize egitim vermeye basladik. Yaptigimiz egitimlerin sertifikalandirilmasi noktasinda da DIJIMER ile iletisime geçtik. Birlikte blok bir sertifika programi yapacagiz. Egitimlerimiz hem teorik hem de pratik olacak. Ögrenciler tüm süreci yerinde görecek ve birebir deneyimleyebilecek. Üniversite ile bu anlamda isbirligine geçecek olmaktan dolayi da son derece mutluyuz” dedi.

DIJIMER Müdürü Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz da egitimlerin ögrenciler için büyük bir katma degere sahip olacagini vurguladi. Firmanin içerisinde bir hat bulundugunu ve kursiyerlerin bu hat üzerinde dogrudan uygulamali egitim alabileceklerini açiklayan Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz, “Ögrencilerimiz bu egitimleri hem duyarak hem de görerek alabilecekler. Bizler de bu süreçten ögrencilerimizi faydalandirmaya çalisacagiz. Teknik egitimler olacagi için mühendislik agirlikli gidecek bir egitim profili olusturulacak. Ayni zamanda fen bilimleri alanlarindaki egitimlere de katki saglamis olacagiz” seklinde konustu.

MES Uzmanligi Sertifika Programi, 12 kisilik siniflarda ve BUÜ’lü ögrencilere ücretsiz olarak baslatilacak. Egitimler yil içerisinde farkli dönemlerde sürdürülecek.
Kaynak: İHA