MERCEK'te Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Çizim Kursu Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesinin, vatandaslarin mesleki becerilerini gelistirebilmeleri için hayata geçirdigi MERCEK’te kisa süre önce açilan bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim kursu yogun ilgi görüyor. 6 haftalik kursu bitiren kursiyerler, 3 boyutlu çizim yapabilmek için gerekli ön kosulu saglamis olacak.

MERCEK'te Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Çizim Kursu Basladi
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Egitim Merkezinde (MERCEK) kurslar tüm hiziyla davam ediyor. Kisa süre önce baslatilan bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim kursu yogun ilgi görüyor. Kursa 13 kursiyer katiliyor.

2 boyutlu çizim kursu 6 hafta sürecek

Bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim kursunun süresi 6 hafta olarak belirlendi. 2 boyutlu düzlemde tüm konularin anlatildigi kursu tamamlayan kursiyerler, 3 boyutlu çizim yapabilmek için gerekli ön kosulu saglamis olacak. Büyüksehir Belediyesi, kursa baslamadan önce kursiyerleri ön görüsmeye davet ediyor. Teknik resim dersini alan ögrenciler kursa katilabiliyor. Mimarlik, mühendislik gibi teknik bölümler okuyan ögrencilerin ve mezun vatandaslarin katilim sagladigi kursun bitiminde kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak. 2 boyutlu çizim kursu, teknik islerde çalisacak olan kursiyerler ile ilgili bölümlerde okuyan ögrencilere de önemli kazanimlar saglayacak.

“Meslegime ve bölümüme katkisi olacagini düsünüyorum”

Kursiyerlerden Mimarlik Fakültesi birinci sinif ögrencisi Aynur Arslan, kursun kendisine büyük fayda saglayacagini düsündügünü ifade ederek, “Bu egitim ücretsiz veriliyor. Meslegime ve bölümüme katkisi olacagini düsündügüm için bu egitimi almaya karar verdim. Su an gayet verimli geçiyor. Programin komutlarini ögreniyoruz. Ileride faydasi olacagini düsünüyorum ve devam ediyorum. Kurs sonunda bir sertifika alacagim ve is hayatimda da isime yarayacagini düsünüyorum. Bence piyasadaki kurslarla esit hatta daha iyi” dedi.



“Kurs çok güzel ilerliyor”

Selçuk Üniversitesi Elektronik Bölümünden mezun olan ve su anda KPSS’ye hazirlandigini ifade eden Izzet Ergende mesleginde özellikle çizim konusunda kendini gelistirmesi gerektigini belirterek, “Insanlar sizden farkli bir seyler bekliyor. Sadece AutoCAD biliyorum demek yetmiyor. Ben de bu farki olusturmak için bu kursa geldim. Su anda kurs çok güzel ilerliyor. Bilgisayarimizin isletim sistemi, AutoCAD programi çok güncel bir versiyona sahip. Ingilizce olmasi da çok iyi. Hem Ingilizce açisindan da kendinizi gelistiriyorsunuz, çünkü uluslararasi geçerli bu. Hocamiz çok iyi sag olsun. Ben çok iyi verim aldigimizi düsünüyorum. Çogu ögrencinin de çok iyi yerlere gelecegini düsünüyorum. Bir saat önceden bize kursu açiyorlar; ‘Evinizde bilgisayariniz yoksa burada bir saat önceden gelip çalisabilirsiniz’ diyorlar. Iyi bir is bulmak istiyorsaniz belli becerileri kazanmaniz gerekiyor. O beceriyi de evde oturarak kazanamazsiniz” diye konustu.



“Çok güzel bir uygulama ve çok güzel bir proje hazirlanmis”

Ulastirma ve Trafik Hizmetleri Bölümü birinci sinif ögrencisi Mahir Kardas ise “Teknik resim dersi görüyoruz ama bilgisayar ortamini yurt disindaki okullar bizden istiyor. Disaridan alinan egitimler pahali. Biz burada hocalarin esliginde çok daha iyi, verimli ders aliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA