Kuruyan Barajda Yürüyorlardi, Eriyen Karlarla Yeniden Su Tuttu

Sivas’in Ulas içesinde kurakligin etkisiyle sularin çekildigi Karacalar barajinda bol yagislarla birlikte su seviyesini yükseldi.

Kuruyan Barajda Yürüyorlardi, Eriyen Karlarla Yeniden Su Tuttu
Sivas’in Ulas ilçesine 8 kilometre uzaklikta bulunan Karacalar köyüne 1995-2001 yillari arasinda insa edilen Karacalar baraji, son yillarda yasanan kurakligin ve yanlis tarimsal sulamanin etkisiyle tamamen kuruma noktasina gelmisti. Suyu metrelerce çekilen baraj, yagan bol karin erimesi ile birlikte yeniden su tutu. Geçmiste yüzmeye korktuklari barajin üzerinde yürüyen köy sakinlerinin ise yüzü güldü. Köy sakinlerinden, eski muhtar Erdal Cengi, tarimsal sulamada barajin çok önemli oldugunu ve geçen seneye göre bu yaz daha fazla sulama yapabileceklerini düsündügünü söyledi.



“Su seviyesi duruma göre iyi suanda’’

Karacalar köyü eski muhtari Erdal Cengi, “Bu yil asiri bir kuraklik vardi. Ben çiftçilik ve hayvancilik yapiyorum. Kuraklik yüzünden ne pancar ne de ekini verimli alabildik. 300 dönüm yer ekip biçiyorum hayvanlarin yiyecegini dahi çikaramadim. Barajimizda kuraklik nedeniyle suyu azdi. Iki defa su verildi o da isimizi görmedi. Bu sene kar fevkalade yagdi umut oldu. Barajin suyu biraz yükseldi. Güzden beri yeni geliyorum su seviyesi duruma göre iyi suanda. Baharda da yagislar iyi giderse biraz daha yükselecegini umut ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA