Didim MYO'da 'Kültürel Miras' Konulu Panel Düzenlendi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu’nda ‘Kültürel Miras’ konulu panel düzenlendi.

Didim MYO'da 'Kültürel Miras' Konulu Panel Düzenlendi


Dr. Mustafa Kemal Erçek’in açilis konusmasini yaptigi panel, Uzman Sanat Tarihçisi Menduh Sengül’ün sunumuyla devam etti. Sengül, turizm ile ilgili egitim kurumlarinda ögrenim gören ögrencilerin kültürel, tarihi, arkeolojik degeri olan ören yerleri hakkinda entelektüel birikimini gelistirmeyi amaçladiklarini söyledi.



Turizm ögrencilerinin turizm sektöründe daha verimli ve ufku genis birer meslek elemani olmalarini amaçladiklarini belirten Sengül, "Turizm sektöründe vizyon sahibi ve mesleki gelisiminde turizmin disiplinlerarasi yaklasiminda yeteri kadar kültürel bilgiyi edinmis birey olmalarini saglamak gayesindeyiz" dedi.



Program kapsaminda önümüzdeki günlerde, Didim ve çevresinde bulunan Apollon Tapinagi, Milet Müzesi, Milet Antik Kenti Ören Yeri ve Priene Antik Kenti’ne gezi düzenlenecek.

Panel, toplu fotograf çekimi ile sona erdi. Panele; Didim MYO Müdürü Ögr. Gör. Evrim Kamaci, Milet Müze Müdürlügü’nden Uzman Sanat Tarihçisi Menduh Sengül, Egitimci Dr. Mustafa Kemal Erçek, akademik personel ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA