PAÜ'den 4 Bine Yakin Ögrenci 62 Otobüsle Kariyer Fuarina Katildi

Pamukkale Ünüveristesi’nin de paydas üniversiteler arasinda yer aldigi, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda ve Ege Üniversitesi’nin ev sahipliginde düzenlenen ‘EGEKAF 22’ ögrenci ve mezunlar ile firma ve kamu kurumlarindan yetkilileri bulusturdu. PAÜ’den EGEKAF 22’ye yaklasik 4 bin ögrenci katildi.

PAÜ'den 4 Bine Yakin Ögrenci 62 Otobüsle Kariyer Fuarina Katildi


Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda, “Yetenek Her Yerde” temasi ile Ege Üniversitesi’nin ev sahipliginde, Izmir Fuar Alani’nda düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuari 2022 (EGEKAF 22), açilis töreni ile kapilarini ögrenci ve mezunlara açti. Ögrenciler, firmalarin insan kaynaklari yetkilileri ile görüsüp, staj ve kariyer olanaklari konularinda ilk agizdan bilgi aldi. Mülakatlar gerçeklestirdi. Bunun yaninda seminer, panel, söylesi, mülakat atölyeleri ve sosyal etkinlikler gerçeklestirilirken, Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri EGEKAF 22’de sunumlari ile yer aldilar.

PAÜ ve Denizli, katilimci ögrenci ve firma sayilarinda ikinci sirada

Avrupa’nin alaninda en kapsamli organizasyonu olan EGEKAF’22’yi iki günde yüz bine yakin ögrenci ve mezun staj ve kariyer olanaklari konusunda firma ve kamu kurumlarinin yetkililerinden bilgi almak ve görüsme gerçeklestirmek için ziyaret ederken, yaklasik 600 firma da standlari ile bu büyük organizasyonda yer aldi. Denizlili firmalar, kurum ve meslek odalarinin da destegi ile PAÜ, EGEKAF’a iki günde toplam 62 otobüsten olusan bir kafile ile katildi.

Iki günde yaklasik 4 bin PAÜ’lü ögrenci EGEKAF’i ziyaret etti. PAÜ ve Denizli, Ege Üniversitesi ve Izmir’in ardindan, fuara en fazla sayida katilim gösteren ikinci üniversite ve il oldu. EGEKAF açilisi öncesi sabah erken saatlerde, PAÜ Kampüsünden, 36 otobüs hareket ederken, ögrencileri, Izmir’e Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ugurladi. Gelecekteki mesleki yasantilari için bu fuarin hayirlar getirmesini temenni etti.

Rektör Kutluhan’dan Denizlili Firmalara Ziyaret

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Kisaç’in da katildigi açilis töreninde protokol konusmalari ve ödül töreni gerçeklestirilirken, ardindan Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi Baskani Doç. Dr. Salim Atay, Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Dr. Ali Taha Koç, Izmir il protokolünden isimler ve paydas üniversitelerin rektörlerinin katilimi ile açilis kurdelesi kesildi.

“EGEKAF 2023’e ev sahipligi yapma konusunda, ne kadar hazir ve istekli oldugumuzu gösterdik”

EGEKAF hakkinda duygu ve düsüncelerini paylasan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sunlari söyledi:

“Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda, Ege Üniversitesi’nin ev sahipliginde, düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuari 2022 Günlerinde, Denizli ve Pamukkale Üniversitesi olarak çikartma yaptik. Üniversitemiz, bu fuara, 62 otobüsten olusan kafile ve yaklasik 4 bin ögrencisi ile katilirken, fuara katilim gösteren 21 Denizlili firma sayisi ile birlikte, ögrenci ve katilimci firma sayilari göz önüne aldiginda, Ege Üniversitesi’nden sonra en fazla katilim gösteren Ikinci üniversite ve il oldu. Fuari, iki günün ardindan çok sükür ki herhangi bir aksaklikla karsilasmadan tamamladik. EGEKAF Günlerinde, Üniversitemize destek veren otobüs tahsisinde katkilari bulunan, kurumlarimiza, Denizli’mizin hayirsever is insanlarina ve standlari ile bizleri orada yalniz birakmayan firmalarimiza tesekkürü bir borç bilirim. Denizli ve Pamukkale Üniversitesi olarak, EGEKAF 2023’e ev sahipligi yapabilecegimiz konusunda ne kadar hazir ve istekli oldugumuzu bu fuarda göstermis olduk. Fuarin koordinasyonlugunu üstlenen Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi Baskani Sn. Doç. Dr. Salim Atay ve ev sahibi Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’in sahsinda organizasyon düzenleme ekibine tesekkürlerimi sunuyorum.”

Cumhurbaskanligi Iletisim Ofisi Baskani Doç. Dr. Salim Atay’dan PAÜ’ye tesekkür

EGEKAF 22’nin açilis törenine katilim gösteren Cumhurbaskanligi Iletisim Ofisi Baskani Doç. Dr. Salim Atay, tören sonrasi Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile yaptigi istisarede Pamukkale Üniversitesinin hem ögrenci hem de fuara katilimci firma olarak Denizli’nin yogun katilimlarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA