Cezaevinde Isyan Çikti, Bölgeye Çok Sayida Ekip Sevk Edildi

Sanliurfa merkez Eyyübiye ilçesindeki kapali cezaevinde mahkumlar isyan çikartti. Bir mahkuma verilen disiplin cezasi sonrasi çikan isyan nedeniyle bölgeye çok sayida ekip sevk edilirken mahkumlar içerideki bazi malzemeleri atese verdi.

Cezaevinde Isyan Çikti, Bölgeye Çok Sayida Ekip Sevk Edildi


Edinilen bilgiye göre, Sanliurfa merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan E Tipi Kapali Cezaevi’nde aksam saatlerinde isyan çikti. Bir mahkuma verilen disiplin cezasi sonrasi isyan çikaran mahkumlar, bir kogusun kapisini kapatip içerideki malzemeleri atese verdi. Yasanan olay nedeniyle bölgeye çok sayida ekip sevk edildi. Olay yerine giden Sanliurfa Valisi Abdullah Erin ile Il Emniyet Müdürü Selçuk Dogus, mahkumlara konusup isyani sonlandirmalarini istedi. Olay çiktigini duyan mahkumlarin yakinlari da cezaevi önünde toplanarak gerginlik çikardi.

Kalabaligin arasina giren Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, içerde herhangi bir olumsuzlugun olmadigini söyleyerek kalabaliktan dagilmalarini istedi. Mahkum yakinlarina seslendikten sonra açiklamada bulunan Vali Erin, olayin bir mahkuma verilen disiplin cezasi nedeniyle yasandigini ve kontrol atinda olan olayda herhangi bir ölü ya da yaralinin olmadigini belirtti.

Öte yandan ayni cezaevinde 2012 yilinda çikan isyanda koguslar atese verilmis ve 13 mahkum hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA