Savas Magduru Tir Soförü, Türkiye'ye Gelir Gelmez Topragi Öptü, Diz Çöküp Dua Etti

Ukrayna’da günlerce savasin ortasinda kalan, hatta Rus tankinin tirina çarpmasiyla korku dolu anlar yasayan tir soförü, Kapikule Sinir Kapisi’ndan yurda girince topragi öptü, diz çöküp dua etti. Haftalarca tirin altinda ve ormanliklarda saklanan tir soförleri yasanan korku dolu anlari IHA’ya anlatti.

Savas Magduru Tir Soförü, Türkiye'ye Gelir Gelmez Topragi Öptü, Diz Çöküp Dua Etti
Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi savas nedeniyle Ukrayna’da günlerce mahsur kalan tir soförleri, Disisleri Bakanligi koordinesinde Türkiye’ye tahliye ediliyor. Türkiye’den aldigi ihracat yükünü Ukrayna’ya getirdiginde savasin ortasinda kalan tir soförlerinden Yusuf Altinöz, haftalar sonra Türkiye’ye adim atmanin mutlulugunu yasadi. Altinöz, Kapikule Sinir Kapisi’ndan yurda girer girmez topragi öptü, diz çöküp ellerini açarak dua etti.

“Rus tanki tirima çarpti, sürekli tirin altinda saklaniyordum”

Rusya’nin Ukrayna’ya savas baslattiginda Ukrayna’da bulundugunu ve güne bomba sesleriyle basladigini anlatan tir soförü Altinöz, sürekli füze atildigini, uçaklarin ve helikopterlerin yanindan geçtigini ifade etti.

Aniden tirin sarsildigini anlatan Altinöz, “Aynadan baktigimda Rus tankinin tirima vurdugunu gördüm. Hemen tirdan inip saklanmaya çalistim. Çok korku dolu anlar yasadik. Rus askeri konvoylari sürekli yanimizdan geçiyordu, tirin altina saklaniyordum. Ailemiz de bizimle birlikte zor anlar yasadi. Görüsmelerimizde gözyaslarina boguldular. Annemin ilk defa bu kadar gözyasi döktügünü gördüm” dedi.

“Türkiye’ye geldim Allahtan baska bir sey istemem”

Türkiye’ye ulasmanin mutlulugunu yasadigini anlatan tir soförü Altinöz, “Türkiye’ye geldik çok sükür güvendeyiz. Vatanima kavustugum için çok mutluyum, heyecanliyim ve sevinçliyim. Konusurken aglayacak gibi hissediyorum. Allah kimseyi vatanindan etmesin. Kapikule’den yurduma girince hemen tiri kenara çekip topragi öptüm. Diz üstü çöküp Allah’a sükür ettim. Türkiye’ye geldim Allah’tan baska bir sey istemem artik “dedi.

“Devletimiz ülkemize gelmemize vesile oldu”

Tir soförü Altinöz’ün yaninda bulunan Ukrayna’da zorlu günleri birlikte geçiren baska bir tir soförü Yahya Biler de, Ukrayna’da haftalarca süren korku dolu anlari anlatti. Güne bomba sesleriyle uyandiklarini anlatan Biler, sürekli tirin altina veya en yakin ormanlik alana saklandiklarini ifade etti.

Günlerce savasin ortasinda kaldiklarini söyleyen Biler, “Daha sonra bir köye siginip orada saklanmaya basladik. Baska bir bölgeye giderken bir grup Rus askeri bize dogru siper alip bizi durdurdu. Hepsi mevzilere geçip nisan aldi. Bizi tirlardan indirip diz çöktürdüler. Biz tekrar geri döndük. Disisleri Bakanligimizla görüsmeler sagladik çok sükür konsolosluklar araciligiyla ülkemize döndük. Çok sükür oradan kurtulduk. Devletimiz ülkemize gelmemize vesile oldu” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA