ZBEÜ Çaycuma Kampüsünde Sifir Atik Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Kampüsünde "Sifir Atik ve Sifir Atik Yönetimi" konulu bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

ZBEÜ Çaycuma Kampüsünde Sifir Atik Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Doga ile iç içe olan kampüsleri, atiklarin geri dönüsümü, ulasim, alt yapi ve enerji verimliligi hususlarinda Türkiye’nin ‘en yesil’ üniversitelerinden biri olmanin gururunu yasayan ve YÖK 2021 Üniversite Izleme ve Degerlendirme Raporunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi sifir atik, yesil kampüs ve çevrecilik alaninda alinan ödül sayisinda birinci olarak yer aldi. Bu baglamda üniversitede sifir atik bilgilendirme toplantilari yapilmaya devam ediyor.

Sifir Atik Koordinatörü Doç. Dr. Kadir Özdemir ile Dr. Ögr. Üyesi Berna Aksoy tarafindan bilgilendirme sunumunun yapildigi toplantiya Çaycuma Kampüsü ögrencileri ile akademik ve idari personelinin yani sira, Çaycuma Kampüsü içerisinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhane çalisanlari da katildi.

Sifir atik koordinatörlügünün yapmis oldugu çalismalar ve bu çalismalar sonucunda saglanan enerji tasarruf ve kazanimlar anlatilarak, ögrencilerin bu konuda bilgi sahibi olmalari saglandi. Ayrica ögrencilere, hangi atiklarin ne sekilde geri dönüsebilecegi konusunda bilgi verildi.

Sifir atik projesi kapsaminda; üniversite kampüslerinde kurulan geçici depolama sahalarindan 2021 yili içeresinde 46,11 ton atik toplandi.
Kaynak: İHA