(ÖZEL) ATM Faresi Yardim Vaadiyle 16 Kisiyi Dolandirdi Açiklamasi O Anlar Kameraya Yansidi

Esenyurt’ta ATM’lere dadanan bir dolandirici, kendine has yöntemiyle onlarca vatandasin parasini çaldi. Önce karti sonra parayi veren ATM’leri mesken tutan sahis, “ATM bozuk." diyerek ortaligi karistirdi. Vatandasin gitmesinin ardindan ise paralari alan hirsiz, güvenlik kameralarina yakalandi.

(ÖZEL) ATM Faresi Yardim Vaadiyle 16 Kisiyi Dolandirdi Açiklamasi O Anlar Kameraya Yansidi
Esenyurt Meydani’ni mesken tutan ATM faresi, onlarca vatandasi kendine has yöntemiyle kandirdi. Önce kart sonra para veren ATM’lerde, vatandaslara para çekecekmis gibi yaklasan Necati Ö. (37) isimli dolandirici, yardim etme bahanesiyle kargasa çikartti. Ardindan ise “Bu ATM bozuk” diyen sahis, hiçbir seyden haberi olmayan vatandasi, kartini vererek baska bankamatige yolladi. Aradan geçen saniyelerde ATM’ye geri dönen sahis, vatandaslarin parasini alarak kayiplara karisti. Yasanan o anlari ise bankamatiklerin kamerasi saniye saniye kayit altina aldi.

16 kisiyi ayni yöntemle kandirdi

Para çekmek için baska ATM’lere giden vatandaslar, hesaplarinda para olmadigini anlayinca dolandirildigini anladi. Yasanan olay sonrasinda karakola giden vatandaslar, dolandirici sahistan sikâyetçi olurken, Esenyurt Polis Merkezi Suç Arastirma Görevlileri olayla ilgili inceleme baslatti. Güvenlik kamerasi incelemeleri sonucunda sahsin kimligi tespit edilirken, rutin devriye görevini yapan polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. Ayni yöntemle 16 kisiyi dolandirdigi tespit edilen Necati Ö. isimli sahis, Emniyetteki islemlerinin ardindan ise adliyeye sevk edilerek tutuklandi.

“Bankayi aradigimda dolandirildigimi ögrendim”

Nasil dolandirildigini anlatan Bahar Saynik, “Benim bankamin ATM’si bozuk oldugu için baska bir bankanin ATM’sine gittim. Daha sonrasinda arkamda bir adam belirdi. Sahis bana ramazan dolayisiyla bu bankamatikten para çekilmedigini söyledi.

Tabii bu sirada ben kartimi takip para çekmeye çalismistim. Daha sonra arkamdan tuslara basarak bana müdahale etti. Ben de adamin arkamda olmasindan rahatsiz oldum ve kartimi alarak baska bir ATM’ye gittim. Hatta giderken de arkamdan geliyor mu diye baktim. O sirada ATM’de kendi islemini yaptigini gördüm. Megerse o sirada beni parami aliyormus. Tabii ben süphelenmeyerek baska bir ATM’ye gittim ve baktigimda hesabimdaki bin 600 TL’nin olmadigini gördüm. Daha sonrasinda bankayi arayarak "Parami ATM mi yuttu?" diye sordum. Onlar da bana paranin çekilmis oldugunu söyleyince olayi anladim. Ben de bunun üzerine hemen karakola gelerek sikayetçi oldum. Sag olsun polis ekipleri benim çok güzel ilgilenerek ifademi aldi. Aradan belli bir süre geçtikten sonra da beni arayarak sahsin teshisi için çagirdilar. Ben de sahsin o oldugunu söyledim. Bugün de sahsin tutuklandigini ögrendim” dedi.

“Emekli maasimi çaldilar”

Yardim bahanesiyle yanina gelen dolandiricinin emekli maasini çaldigini söyleyen Harun Resit Fora, “Ben postanenin ATM’sinden para çekmek istedim. O sirada yanima gelen bir sahis, postane ATM’sinde para olmadigini görünce "Gel buradan çek parani" dedi.

Ben de ona "Ben bunu kullanmasini bilmiyorum" dedim. O da bana yardimci olacagini söyledi ve kartimi verdim. Birtakim islemler yapti ve bana "Yaklasik 50 TL" para çekiyor dedi.

Ben de baska zaman parami çekecegimi söyleyerek ayrildim oradan. Daha sonra postaneye giderek parami çekmek istedigimde hesabimda para olmadigini, ATM’den çekildigini söylediler. Daha sonrasinda karakola gelerek ifade verdim ve 6 ay sonra sahsi yakalamislar” dedi.

Kaynak: İHA