'Sehriyar Diyarindan Erzurum'a Selam' Gecesine Davet

Erzurum Kültür Sanat ve Egitim Dernegi (ERSANDER), Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Irade Salonu’nda ‘kardes sehir’ Tebriz’den gelen sanatçilarla ortak bir etkinlige imza atmaya hazirlaniyor.

'Sehriyar Diyarindan Erzurum'a Selam' Gecesine Davet
Dernek Baskani Ümit Gergit, çok daha büyük proje ve programlarin atesleyicisi olacagina inandigi ‘Sehriyar Diyarindan Erzurum’a Selam’ gecesine herkesi davet etti.

Erzurum’un üzeri tozlanan sosyal hayatini parlatmak, kültür hayatina hareketlilik katmak, ayni zamanda egitim çalismalari yaparak var olan zenginliklerimizi daha da renklendirmek ve göz alici hale getirmek niyetiyle yola çiktiklarini, kurulusunun daha altinci ayinda önemli projelere imza attiklarini belirten ERSANDER Baskani Ümit Gergit, Erzurum’u eskiden oldugu gibi, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini, özellikle ekonomik anlamda hamle yapip, kalkinmasini arzu ettiklerini bildirdi. Hedefe ulasmada güç birliginin sart olduguna dikkati çeken Ümit Gergit, bu güç birliginin de komsu ülkelerle saglanmasinin mümkün olabilecegini hatirlatti. Kardes sehir Tebriz ile dostane iliskilerin çok daha isler hale gelmesi gerektigine isaret eden Ümit Gergit, sunlari söyledi:

"Iranli turistleri Erzurum’a, Palandöken Kayak Merkezine çekmek için kendimizi anlatmamiz ve tanitmamiz gerekiyor. O isin en kolay ve anlasilabilir sekilde yapilmasinin yolu da kültürel, sanatsal etkinliklerden geçiyor. Bugün, o gündür. 22 Mart (yarin) saat 19.00’da Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Irade Salonuna herkesi ücretsiz toyumuza davet ediyorum."

Öte yandan ERSANDER, geçtigimiz 16 Mart günü, ‘Bir Istiklal Sehri Erzurum’ isimli tiyatro gösterisiyle, ilk kez görücüye çikti. Erzurum’un isgalden kurutulusu nedeniyle Ibrahim Erkal Kültür Merkezinde düzenlenen gece, çok büyük ilgi gördü ve salon hinca hinç doldu.
Kaynak: İHA